Ingrediente
- 3 oua
- 750 g mascarpone
- 400 g piscoturi
- o cutie de compot de ananas
- 250 g cafea tare
- esenta de migdale
- 3 linguri de zahar pudra
Mod de preparare
Facem cafeaua (fara zahar) si o lasam sa se raceasca.
Punem ananasul la scurs.
Separam albusurile de galbenusuri. Amestecam bine galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam mascarpone si mixam pana se omogenizeaza. Adaugam si esenta de migdale si amestecam. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Turnam spuma de albusuri peste crema, amestecam usor cu o spatula pana se incorporeaza si dam la frigider.
Tocam ananasul cubulete. Insiropam rapid fiecare piscot cu compot de ananas si le asezam intr-o tava. Peste piscoturi turnam un strat de crema de mascarpone, presaram cubulete de ananas si adaugam un alt strat de piscoturi insiropate in cafea, apoi inca un strat de crema, presaram restul de cubulete de ananas, pudram cu cacao si dam la frigider pentru cateva ore.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tiramisu cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|