Desert Tiramisu cu banane

Postat de Meea in Prajituri
20 Apr 2019 | 2775 vizualizari
Desert Tiramisu cu banane

 Știi deja că îmi plac lucrurile diferite, nu? Dacă tuturor le place să meargă la mare, eu merg la munte. Bine, dacă tuturor le place sa meargă pe o insulă privată, mă resemnez și merg cu ei îți dai seama... ideea este că îmi place să încerc gusturi noi și să schimb puțin rețetele de bază. Desigur, nu subminăm rețeta delicioasă și gustul aparte de Tiramisu clasic, dar putem veni cu câte ceva nou de fiecare dată, nu? Și cum eu nu beau cafea deloc, s-a dovedit a fi rețeta mea favorită de Tiramisu. Crezi că te poți îndrăgosti de această prăjitură dacă nu mai are gust de cafea? POȚI! Dacă nu poți, încerci totuși....
         Îmi place la nebunie gustul bananei amestecată cu cacao și Mascarpone... pișcoturi moi și cremă pufoasă... încerc să îți fac poftă, dar s-a dovedit a fi o capcană. Mi-e poftă mie, rău de tot! Am făcut această delicioșenie de ceva timp, însă doar acum am apucat să o scriu și aici. Nu știu dacă ești la curent cu noutățile, dar recent postez rețetele pe InstaStory pe contul meu de Instagram și mai apoi, când am timp, postez rețetele și aici. Oricum, astăzi îți prezint un preparat ușor de făcut și rapid de făcut și și super delicios pe deasupra! Crezi ca poți cere ceva mai mult? Mă conformez...

Ingrediente

  • 1 ou
  • 100 g zahăr
  • 200 ml apă
  • 3 linguri amidon
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 250 g Mascarpone
  • Ciocolată tăiată bucățele
  • Pișcoturi
  • Lapte cu cacao
  • 2 banane

Mod de preparare

Amestecăm oul, zahărul, apa și amidonul. Punem amestecul pe baie de aburi. După ce compoziția s-a îngroșat ca o budincă o lăsăm la răcit. Mixăm frișca lichidă. La acest pas eu am adăugat o cremă pentru gătit cu cocos. Nu cred că se găsește în România, dar i-a dat un gust aparte. Îți las o poză mai jos să vezi ce am folosit, dar dacă nu ai va ieși perfect și fără! Amestecăm frișcă bătută cu Mascarponele și crema de ou răcită. Punem și câteva bucăți de ciocolată.

 Împărțim crema în două. Asamblăm prăjitura astfel: un strat de pișcoturi înmuiate în lapte cu cacao, jumătate din cremă, bananele tăiate felii, al doilea strat de pișcoturi înmuiate, restul de cremă și pudrăm cu cacao.

 Lăsăm prăjitura la rece câteva ore. Știu că este greu, dar TREBUIE! Spor la treabă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Iata cum se prepara Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure Blat rulada : Am lasat albusurile sa se dezghete, le-am pus intr-un bol cu un praf de sare si le-am mixat pana am obtinut o...

Citeste continuarea

Desert chec cu mac si visine

Postat de merisor67

Desert chec cu mac si visine

În rețeta clasică, pe care o știam eu, la 8 ouă mari se folosea ca măsură pentru făină și zahăr, cana de 250 ml. Cantitatea pentru zahăr era de două căni, dar eu am redus-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2019, 17:05
la 20.04.2019, 17:09
la 20.04.2019, 19:43
Absolut delicios!
la 20.04.2019, 20:06
Cu siguranta a iesit foarte bun!
la 20.04.2019, 22:38
O combinatie tare reusita

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking