Desert tiramisu reteta cu piersici, cardamon si scortisoara

Postat de oanapl in Prajituri
21 Iul 2017 | 4720 vizualizari
Desert tiramisu reteta cu piersici, cardamon si scortisoara

Nu e Tiramisu reţetă originală, dar va va cuceri! Vă doresc o zi frumoasă si vă invit la o prăjitură rapidă și răcoroasă!

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală
  • blat:
  • 23 pișcoturi (merg 28)
  • siropul de la compotul de piersici
  • cremă:
  • 1 conservă mare de piersici (undeva la 4 piersici mari)
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 3 gălbenușuri
  • 1/2 linguriță cardamon
  • 100 g de zahăr
  • 250 g mascarpone Delaco
  • 250 ml frișcă lichidă
  • pudră de roșcove (sau scorțișoară)

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală

Tai piersicile cubulețe și le amesteci cu scorțișoara.
Mixezi gălbenușurile cu zahărul măcinat și cardamonul si le pui la foc mic, peste un vas cu apă, în bain marie. Amesteci din când în când, până obții o cremă bine inchegată.
Amesteci bine mascarpone cu crema.
Bați bine frișca lichidă și apoi o amesteci cu crema mascarpone.
Inmoi pișcoturile în siropul din conservă si așezi jumătate într-un vas yena (dimensiunea 25 x 15 cm). Adaugi deasupra jumătate din piersicile tăiate cubulețe. Pui un strat de cremă, apoi un nou strat de pișcoturi, piersici și la final iar crema.
Pudrezi totul cu puțină pudră de roșcove / scorțișoară si ornezi cu piersici.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tiramisu reteta cu piersici, cardamon si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu rabarbar si zmeura

Postat de timea

Prajitura cu rabarbar si zmeura

Mai intai spalam fructele. Rabarbura trebuie curatata de pielita si taiata in cubulete mici. Ungem tava cu unt,  asezam fructele in tava si presaram zaharul si zaharul vanilat. Mixam...

Citeste continuarea

Desert prajitura turnata cu mere si crema de smantana

Postat de oanapl

Desert prajitura turnata cu mere si crema de smantana

Mixezi untul moale cu zahărul măcinat, zahărul vanilat, sarea și esența de portocale până ce obții o spumă, apoi adaugi pe rând cele 3 ouă. Amesteci bine după fiecare ou...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.07.2017, 14:13
Delicatese...!
la 21.07.2017, 14:58
Cardeisanul asta nu stiu eu cum este, ca-s mai conservatoare la mirodenii, in rest ma bag la o portie...
la 21.07.2017, 15:16
la 21.07.2017, 15:26
Ar merge o portie zdravana!
la 21.07.2017, 20:03
super

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking