Ingrediente
- Tiramisu reţetă originală
- 400 g piscoturi
- 500 ml cafea
- 500 g mascarpone
- 200 ml frisca
- 2 galbenusuri
- 20 trufe cu cappucino
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originală
Pregatim cafeaua din timp si o lasam la racit.
Intre timp, preparam crema: mixam frisca, apoi incorporam mascarpone si galbenusurile. Trufele le macinam in robotul de bucatarie si turnam in crema cca. trei sferturi. Amestecam bine.
Incepem sa asamblam tiramisu: punem cafeaua intr-un bol, suficient de lung, intr-un strat de 2 cm; luam fiecare piscot si il dam repede prin cafea, apoi il asezam in tava. Repetam cu 1/2 din piscoturi, completand la nevoie cu cafea.
Intindem peste piscoturi mai mult de 1/2 din crema. Acoperim cu restul de piscoturi, inmuiate si ele in cafea. Turnam restul de crema si nivelam. Presaram pe deasupra restul de 1/4 din trufele macinate.
Dam la frigider, pentru cateva ore sau preferabil peste noapte.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu reţetă originală, cu stracciatella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|