Desert tort Alex

Postat de nico15 in Torturi
22 Mai 2017 | 4062 vizualizari
Desert tort Alex

Acest tort NU este facut cu dedicatie pentru fiica mea Alexandra,  este dedicat colegului meu Alexandru (Alex sau Alexei), care de fiecare data ma ajuta si are rabdare cu mine, privind problemele legate de laptop cat si de calculator.
Alex, este o persoana remarcabila care se lasa pe sine si sare sa ii ajute pe ceilalti asa a facut si cu mine, sa trec la fapte si sa va povestesc. Evident vechiul meu calculator facea fitze ca de obicei si am tot sperat ca poate, poate, nu se va intampla nimic si va functiona, dar evident ca mi-a dat sah mat cand imi era lumea mai draga si aveam multe lucruri de rezolvat, dar noroc cu laptopul.

Evident ca ma vaitam de mama focului la serviciu, ce fac eu, cum postez ca am multe reteta si le uit sau pierd, printre urgentele probleme care trebuiau rezolvate la serviciu mai bagam si o vaitatura, asa aproape mi-a trecut toata ziua, de parca era sfarsitul pamantului si parca ma nascusem cu calculatorul in brate, dar de, este greu sa te dezveti de narav. Dragul de Alex m-a tot ascultat si nu zicea nimic, eu eram in tura de dupa amiaza aceasta insemna ca plecam din Pipera unde are sediul banca la care lucram in jur de 20:00 deci pana in Drumul Taberei erau ceva ore de parcurs.

Mi-am terminat programul si am plecat tacticoasa acasa gandindu-ma ce fac cu calculatorul, deja tensiunea cred ca mi se ridicase si deja ma gandeam "gata il arunc si imi iau altul". Ajung acasa si surpriza de proportii calculatorul pornit, evident ca imi aduceam aminte cu mare precizie ca dimineata cand plecasem, l-am oprit, asa ca deja incepusem sa ridic glasul si sa-i chem la ordine pe Miky sotul meu si pe matusa mea.

Am fost foarte repede oprita din tirada mea cu "surle si trambite" de Miky care mi-a transmis, a venit Alex si ti-a rezolvat calculatorul, asa ca am ramas fara replica si 10 minute, am tacut (lucru rar intalnit mie) si m-am gandit foarte mult, ce persoana deoasebita este Alex, care in timpul lui liber mi-a facut o mare surpriza, nespunandu-mi nimic si reparandu-mi calculatorul. Asa ca la randul meu, am cautat sa il iau si eu prin surprindere si de ziua lui pe 10.11 i-am facut acest tort. Merci mult Alex si sa fii sanatos.

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de faina
  • ½ lingurita de praf de copt
  • Sirop:
  • 150 g zahar si apa
  • Crema:
  • 300 g de ciocolata cuvertura
  • 500 g de smantana lichida pentru frisca
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cuvertura
  • 150 ml de smantana lichida
  • Décor:
  • barot de ciocolata neagra
  • 150 g de ciocolata alba
  • Cirese pentru cocktail: verzi si galbene
  • Visine
  • Prune
  • Betisoare de cacao si ciocolata

Mod de preparare

Sirop, punem 150 g zahar si apa, se pun pe foc si se va topi zaharul formand un sirop in el putem adauga diferite esente, dar doar dupa ce il luam dupa foc.

Se separa ouale, batem albusurile spuma si adaugam treptat zaharul, se amesteca galbenusurile cu uleiul. Cand albusurile sunt batute tare, se scot si se vor adauga peste galbenusuri, se incorporeaza. Adaugam faina cernuta si praful se copt si amestecam de jos in sus, cu o spatula pentru a aera compozitia. 

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Luam o forma rotunda cu Ø 23 cm, o ungem cu putin unt si vom presara faina sa nu se lipeasca compozitia, dupa care dam 25 de minute la cuptor, puteti deschide usa cuptorului dupa 15 minute si verifica. Scoatem din cuptor blatul si il lasam sa se raceasca, dupa care il vom scoate din forma, vom taia egal formand 2 blaturi si capacul (blatul de deasupra) ,le vom trampa cu siropul de zahar.

Topim ciocolata la bain marie si amestecam cu frisca nebatuta, cand se raceste, se baga in frigider si lasam 30 de minute sa se intareasca. Dupa expirarea timpului, scoatem crema din frigider si o vom mixa pana isi va mari volumul.

Dupa aceea, vom pune primul blat, adaugam primul strat de crema in care punem visine din dulceata, adaugam al doilea blat, iarasi un strat de crema si adaugam prunele taiate marunt. Punem si al treilea blat. Ne pregatim de prepararea glazurii, rupem ciocolata cuvertura in bucatele si o punem la bain marie, lasam sa se topeasca si adaugam smantana pentru frisca nebatuta si amestecam.

Lasam doar putin sa se raceasca, dupa care vom pune glazura pe tort prin turnare. Verificam daca si marginile au fost acoperite de glazura, dupa care lasam putin sa se-ntareasca glazura, pentru a putea barota tortul in lateral cu barot de ciocolata. Barotam tortul, dupa aceea radem ciocolata alba si decoram. 

Decoram cu: cirese, visine si betisoarele de cacao si ciocolata. Dam la frigider cel putin doua ore sau cel mai bine, lasam peste noapte. Iese un tort de aproximativ 2 kg.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Alex" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Tiramisu pentru copii

Postat de eumimi

Desert tort Tiramisu pentru copii

Punem zeama de la compot intr-un bol si trecem pentru 5-6 secunde piscoturile prin ea. Asezam primul strat de piscoturi pe un platou.  Mixam frisca lichida, apoi adaugam mascarponele si...

Citeste continuarea

Desert tort Medovik

Postat de madi_marin

Desert tort Medovik

Pentru foi: se pun untul şi mierea la foc mic până se topeşte untul. Se stinge focul şi se adaugă bicarbonatul, se amestecă bine, apoi se pun zahărul şi praful de sare. Se bat bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2017, 08:52
Ce tort frumos si delicios!
la 22.05.2017, 09:08
Foarte frumos!
la 22.05.2017, 13:25
la 22.05.2017, 14:50
multumesc
la 22.05.2017, 16:22
frumos

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking