Desert tort aniversar

Postat de Bunica in Torturi
2 Iul 2018 | 3659 vizualizari
Desert tort aniversar

Un tort delicios cu crema mousse de ciololata si visine!

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • vanilie
  • Crema 1
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida 20% grasime
  • Crema 2
  • 200 g ciocolata cu cacao 60%
  • 200 ml frisca lichida 20% grasime
  • 200 g visine
  • Glazura
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida

Mod de preparare

BLATUL

Separa galbenusul de albus.

Mixeaza albusul cu un praf de sare pana sta pe teluri.

Adauga pe rand zaharul mixand continuu, apoi galbenusurile.

Scoate telurile si adauga vanilia, cacaua si faina, amestecand usor cu o paleta.

Tapeteaza cu hartie de copt o forma dreptunghiulara cu inel.

Pune in forma intreaga compozitie si da la cuptorul incins la 160 grade C.

Blatul este copt cand introduci in blat o scobitoare si nu ramane aluat pe scobitoare.

Lasa blatul la racit.

CREMA 1

Intr-o craticioara de un litru se pune frisca lichida.

Craticioara se pune pe foc, aducand smantana la punctul de fierbere.

Ciocolata rupta in bucati mici se adauga peste frisca.

Amesteca repede cu un tel pana la topirea ciocolatei.

Lasa la racit in frigider circa o ora.

CREMA 2

Se procedeaza la fel ca si prima crema, doar schimband ciocolata.

Visinele se scot din borcan si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.

Cu siropul scurs din visine se insiropeaza blatul.

Se scot vasele cu crema de ciocolata si se mixeaza pana crema devine pufoasa si aerata.

Blatul se taie in doua.

ASAMBLARE

Pe un platou se asaza primul blat, insiropandu-se usor cu siropul de visine.

Un strat din  crema 1 se intinde uniform peste blat.

Visinele se pun una langa alta peste prima crema.

Se intinde a doua crema in strat uniform.

Deasupra visinelor se intinde a doua crema.

Blatul al doilea acopera cremele.

Insiropeaza usor al doilea blat.

GLAZURA

Pune frisca lichida intr-o cratita si pune-o pe foc.

Inainte de a incepe sa fiarba, adauga ciocolata.

Ia de pe foc si amesteca rapid pentru topirea ciocolatei.

Mai mune 1 minut pe foc, apoi toarna peste tort fara a o intinde.

Se orneaza cum te pricepi.

Am oprit putina crema cu ciocolata 60% cacao si am spritat stelutele, alaturi de 3 flori din zahar.

Se da la rece si se taie inainte de a fi consumat.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort aniversar Unicorn

Postat de momo121

Desert tort aniversar Unicorn

Pentru blatul de vanilie: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica 70g le...

Citeste continuarea

Desert tort aniversar Pat Patrouille

Postat de momo121

Desert tort aniversar Pat Patrouille

Pentru blatul de vanilie:   Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2018, 22:15
frumos si bun
la 02.07.2018, 22:19
Minunat!
la 02.07.2018, 22:20
Mai Buni dar tare vrednicuta ai fost.....acum ai si visine scobite cu acul de siguranta, vezi c efaci cu ele....
la 02.07.2018, 22:22
Cine stie ,cunoaste!)))))
la 02.07.2018, 22:22
Foarte bun!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking