Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100

Postat de mirela0911 in Torturi
13 Mar 2022 | 2766 vizualizari
Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100

Am facut acest tort pentru ziua fiului meu. Cand l-am intrebat ce tort ar vrea, mi-a spus ca poate sa fie cu orice, in afara de ciocolata. Si asa am facut acest tort care nu se prepara greu deloc, e simplu si tare gustos. Si pentru ca asa s-a nimerit, cu acest tort sarbatoresc si reteta cu nr.1100! Wow.... ce cifra!   

Ingrediente

Pt. blat:

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 180 g zahar
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 150 g faina alba
  • 2 lgt amidon
  • 1 plic praf de copt

Crema:

  • 750 g mascarpone
  • 60 g zahar pudra (sau dupa gust)
  • 300 ml smantana pt frisca
  • 2 lgt esenta de migdale
  • fructe: zmeura, afine, visine
  • pt insiropat: apa+zahar+esenta de migdale

Pt.ornat:

  • 1 lgt smantana pt frisca
  • 50 g ciocolata alba + 1 picatura colorant rosu
  • fructe
  • macarons
  • sticksuri de ciocolata

Mod de preparare

Blatul: In bolul robotului se pun ouale impreuna cu zaharul si praful de sare. Se porneste si se mixeaza timp de 20 de minute pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai mixeaza putin.

Faina cernuta impreuna cu praful de copt si amidonul se toarna in 2-3 reprize, amestecand cu grija cu telul. Se imaprte cantitatea in doua si se coc 2 blaturi intr-o tava rotunda cu diametrul de 25 cm. Se lasa blaturile sa se raceasca apoi se taie fiecare in doua.

Crema: Intr-un bol se pune mascarponele impreuna cu zaharul pudra si se mixeaza. Se toarna smantana pt frisca treptat si se mixeaza pana se omogenizeaza bine. Se adauga esenta de migdale si se mai mixeaza putin. Se da la rece crema pana in momentul folosirii.

Pentru sirop, se pune apa impreuna cu zaharul la fiert pt 5 minute. Dupa ce se raceste se adauga esenta de migdale.

Pe un platou se asaza o parte de blat, se insiropeaza apoi se unge cu o parte din crema. Deasupra se asaza fructele (congelate am avut eu): zmeura, afine si visine. Se asaza al doilea blat, se insiropeaza, se intinde crema apoi fructele. Se continua pana la ultimul blat.

Cu restul de crema se unge tortul pe exterior (daca mai ajunge, daca nu, batem frisca). Ciocolata se topeste impreuna cu smantana pt frisca, se adauga colorantul si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca bine apoi se orneaza tortul dupa imaginatie. Se asaza fructele, sticksurile de ciocolata si macaronsii sau dupa imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Tort de vanilie cu cirese

Postat de gurita_ta2005

Tort de vanilie cu cirese

Pentru blat: Albusurile se bat spuma cu zaharul si pliculetul de zahar vanilat.Galbenusurile se amesteca bine cu telul.Se rastoarna peste albusuri amestecandu-se incet,punem si faina...

Citeste continuarea

Tort ecler cu crema de capsuni

Postat de angyb

Tort ecler cu crema de capsuni

Aluatul:  Fierbem apa impreuna cu uleiul .Cand clocoteste luam de pe foc si turnam toata faina amestecand rapid .Lasam sa se racoresca dupa care adauugam pe rand ouale si amestecam dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.03.2022, 20:49
Felicitarile , masa si dansul intr-o zi cu soare. Bravo si la cat mai multe ...supreme . La multi ani, pustiulica Denis !
la 13.03.2022, 20:50
wow!!!!! Superb tort! Superba toata munca ta! Felicitari, Mirela!
la 13.03.2022, 20:51
Multumesc, Cleme! Pana la suprem, cred ca mai am de asteptat!
la 13.03.2022, 21:05
superb tortul!!! yammy
la 13.03.2022, 21:10
Multumesc frumos, Gaby!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking