Desert tort aniversar cu oreo, zmeura si straciatella

Postat de momo121 in Torturi
30 Aug 2021 | 2906 vizualizari
Desert tort aniversar cu oreo, zmeura si straciatella

 Acest tort l-am facut de ziua baietelului nostru, care este innebunit dupa dinozauri...eu sunt multumita ca l-am facut fericit, i-a placut enorm de mult, iar cei care au gustat din acest tort, le-am incantat papilele gustative...super gustos!!!   Imi pare rau ca nu am mai multe fotografii, nu am mai apucat, l-am facut in deplasare, cu ustensile in minus fata de ce am eu acasa, dar a iesit minunat!:x "Retete de suflet"

Ingrediente

  • Pentru blatul de ciocolata: tava 26cm
  • 120 g unt
  • 100 g ciocolata (50% cacao)
  • 150 g faina
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 175 g zahar
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • Blat verde : tava 26cm
  • 6 oua
  • putina sare
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • putin colorant verde
  • Sirop:
  • Apa+ zahar+vanilie
  • Pentru mousse-ul de zmeura:
  • 300 g zmeura indulcita
  • 100 g ciocolata alba
  • 4 foi gelatina
  • 100 g iaurt
  • 300ml smantana naturala pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • Pentru mousse-ul de oreo:
  • 2 galbenusuri
  • 120 ml lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • esenta de vanilie
  • 3 foi gelatina
  • 300 ml smantana pentru frisca + 2 lingurite zahar pudra
  • 8 biscuiti oreo sfaramati bine, bine
  • Pentru mousse-ul de ciocolata straciatella:
  • 300 g ciocolata alba
  • 3 foi gelatina
  • 280 ml lapte fierbinte
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri zahar pudra vanilat
  • 75 g ciocolata neagra tocata marunt
  • In plus:
  • ciocolata pentru glazura amestecata cu putin lapte
  • frisca pentru acoperit tortul, am folosit hulala
  • Dinozauri
  • oreo sfaramati (gen pamant)
  • Oua kinder

Mod de preparare

Pentru blatul de ciocolata:  Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se racoreasca.       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu  pana la omogenizare.      Punem faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si cacaoa, dar atentie, punem treptat in 2-3 transe si amestecam usor cu o paleta de silicon sau de lemn pana incorporam totul foarte bine.       La final, turnam ciocolata topita cu untul si omogenizam.      Turnam compozitia rezultata intr-o tava detasabila de 26cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, iar marginile le ungem cu ulei si presaram putina faina, pentru a nu se lipi, apoi dam tava la  cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25-30 minute. Cand este gata il scoatem si-l lasam sa se raceasca, apoi taiem 2 foi de aceeasi marime.
Pentru blatul verde:  Separam albusurile de galbenus.

        Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul.
      Adaugam faina cu praful de copt cernute, omogenizam bine, iar la final adaugam esenta de vanilie si colorant verde.
      Compozitia rezultata o turnam in tava de 26cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, iar marginile le ungem cu ulei si presaram putina faina, pentru a nu se lipi, apoi dam tava la  cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25-30 minute. Cand este gata il scoatem si-l lasam sa se raceasca, apoi taiem 2 foi de aceeasi marime.

  Siropul:
Incalzim apa cu zaharul atat cat sa se topeasca tot zaharul, stingem focul si adaugam esenta de vanilie in functie de cat de aromat vreti sa fie siropul.   Pentru mousse-ul de oreo:
Punem gelatina la hidratat in multa apa rece.
     Intr-un ibric incalzim laptele impreuna cu vanilia pana ajunge la puncul de fierbere, apoi turnam in fir subtire peste galbenusuri (intr-un bol) si amestecam energic.
    Rasturnam din nou laptele in ibric si punem din nou pe foc, amestecand continuu pana ce compozitia se umfla. Dam deoparte si adaugam ciocolata alba topita si cand se mai racoreste putin adaugam si gelatina stoarsa bine de apa. Lasam sa ajunga la temperatura camerei.
    Separat mixam frisca cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi adaugam compozitia racita impreuna cu biscuitii oreo sfaramati si omogenizam bine totul cu o spatula cu miscari de jos in sus pentru a obtine un mousse aerat si spumos.
Pentru mousse-ul de zmeura:
    Incalzim zmeura intr-un ibric, adaugm ciocolata alba bucatele mici pana se topeste, lasam sa se racoreasca. Hidratam gelatina in apa rece .   Cand zmeura nu mai este fierbinte, adaugam gelatina hidratata, iar cand ajunge aproape de temparatura camerei punem si iaurtul, amestecam si lasam sa se raceasca complet.      Mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana devine ferma si aerata, apoi o unim cu crema de zmeura si omogenizam.
Pentru mousse-ul de ciocolata straciatella:
Hidratam gelatina in apa rece.      Laptele il incalzim bine, apoi il turnam peste ciocolata alba rupta bucatele, iar cand s-a racorit punem gelatina si amestecam.     Smantana pentru frisca o mixam impreuna cu zaharul pudra vanilat pana devine ferma si pufoasa, apoi o amestecam cu ciocolata alba.     La final punem ciocolata neagra taiata marunt.  

Asamblare:   

Intr-un inel detasabil punem de jur imprejur folie de acetat sau hartie de copt, asezam prima data un blat de ciocolata, insiropam, turnam mousse-ul de oreo, blat verde, insiropam, mousse-ul de zmeura, blat de ciocolata, iniropam, mousse-ul de straciatella, ultimul bat verde, insiropam si dam la rece pana a doua zi.    

 Pentru ornat, am scos frumos inelul si folia din jurul tortului si l-am ornat cu frisca batuta intr-un start subtire.

Ornam dupa imaginatie:

Am folosit o glazura de ciocolata, peste am sfaramati biscutii oreo(fara crema din ei), cateva bucati de blat verde printre dinozauri si oua kinder.

 

Sper ca v-am insirat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort aniversar cu oreo, zmeura si straciatella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

Blat: Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci puțin, până se încorporează bine. Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel...

Citeste continuarea

Tort cu coacaze rosii

Postat de Pungasa_Rogue

Tort cu coacaze rosii

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat: Se freaca untul intr-un castron pana cand devine cremos. Se adauga treptat zaharul, apoi ouale, unul cate unul. Se adauga esenta, apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.08.2021, 14:11
la 30.08.2021, 14:58
Delicios și frumos...!
la 30.08.2021, 16:09
la 30.08.2021, 18:34
Foarte bun! La multi ani!
la 30.08.2021, 20:25
La multi ani micutului vostru! Cred si eu ca toti au fost incantati de un asa tort! Bravo!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking