Desert tort aniversar Pat Patrouille

Postat de momo121 in Torturi
1 Iul 2022 | 2981 vizualizari
Desert tort aniversar Pat Patrouille

Anul acesta baietelul nostru a facut 4 aniiii!    Dat fiind faptul ca este un mare fun pat patrouille mi-a zis ca vrea un tort cu acesti catelusi, l-am sarbatorit cum nu se putea mai bine, i-a placut enorm de mult si eu m-am bucurat ca i-am facut pe plac! De gust ce sa zic...fin si foarte delicios, cu arome care mai de care!:x  

Ingrediente

  • Pentru blatul umed de vanile, dimensiune 20cm
  • 4 oua mari
  • un praf de sare
  • 140g zahar
  • 20g amidon de porumb (maizena)
  • 166g faina
  • 8g praf de copt
  • 80ml ulei
  • 66ml apa clocotita (foarte fierbinte)
  • vanilie dupa gust
  • Pentru blatul de cacao, dimensiune 20cm
  • 4 oua mari
  • un praf de sare
  • 80g zahar
  • 40ml ulei
  • 40ml lapte
  • 50g faina
  • 30g pudra de cacao nesquik
  • 3g praf de copt
  • esenta de rom
  • Sirop: Apa-zahar-vanilie (am folosit circa o cescuta de sirop, blatul umed nu necesita insiropat in exces sau daca va place puteti chiar evita, eu le-am insiropat putin)
  • Crema 1: Mousse de vanilie:
  • 3 galbenusuri
  • 100g zahar
  • 25g faina
  • 250m lapte
  • 5g gelatina sau 2 foi jumatate gelatina
  • vanilie pastaie, bourbon concentrat sau esenta daca nu aveti
  • 200ml smantana pentru frisca + 1 lingurita zahar pudra vanilat
  • Crema2: Mousse de zmeura:
  • 200g coulis de zmeura (eu am avut in pugunte la congelator)
  • 5g gelatina sau 2 foi jumatate gelatina
  • 200ml smantana pentru frisca + 1 lingurita zahar pudra
  • Crema3: Mousse straciatella:
  • 150g ciocolata alba
  • 110ml lapte
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 5g gelatina sau 2 foi jumatate gelatina
  • 150ml smantana pentru frisca + 1 lingurita zahar pudra vanilat
  • 30g cioclata neagra taiata marunt (ca acele)
  • Crema de nivelare:
  • 100g unt moale (temperatura camerei)
  • 100g zahar pudra
  • 330g crema de branza (eu am folosit philadelphia)
  • colorant de calitate albastru si galben
  • In plus:
  • Bezele, Acadele- facute de mine
  • Figurine din carton Pat Patrouille

Mod de preparare

Pentru blatul de vanilie:  

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica 70g le mixam cu galbenusurile, vanilia, adaugam si uleiul in fir subtire, apoi adaugam apa clocotita tot in fir subrire si mixam la viteza mare pana omogenizam totul foarte bine. Turnam compozitia peste albusuri si cu o spatula omogenizam usor, apoi adaugam ingredientele uscate cernute in 2 transe si incorporam usor de jos in sus cu o spatula pana la omogenizare. Turnam totul intr-o tava de 20cm tapetata cu hartie de copt, eu l-am copt in cerc tapetat pe fund cu folie de aluminiu. Coacem blatul la 170°C pentru 40min cu ventilatie. Cand este gata il lasam sa se racoreasca si il rasturnam pe un gratar. Din aceata cantitate am ontinut 2 foi grosute ( vedeti foto + 1 mai subtire pe care am degustat-o la creme).  

Pentru blatul de cacao:

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar, romul, le unim cu o spatula, apoi adaugam ingredientele uscate in 2.3 transe, iar la final laptele si uleiul. Omegenizam totul foarte bine si turnam totul intr-o tava de 20cm tapetata cu hartie de copt, eu l-am copt in cerc tapetat pe fund cu folie de aluminiu. Coacem blatul la 170°C pentru 40min cu ventilatie. Cand este gata il lasam sa se racoreasca si il rasturnam pe un gratar. Din acest blat vom obtine 2 foi egale ca cele de vanilie. In total vom folosi 4 foi, 2 vanilate si 2 de cacao!!!   Pentru crema de vanilie: Hidratam gelatina in apa, eu am folosit foi, asa ca am folosit multa apa rece! Galbenusurile impreuna cu zaharul si faina le amestecam bine, adaugam laptele fierbinte, in fir subtire sau putin cate putin si amestecam energic. Punem compozitia de ou pe foc mic si amestecam mereu pana compozitia se ingroasa. Dam deoaparte, amestecam din cand in cand, dupa ce s-a racorit adaugam si gelatina scursa de apa si aroma de vanilie, o trecem printr-o sita pentru o textura fina, apoi lasam sa se raceasca la temperatura camerei. La final mixam smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pudra vanilat. Omogenizam cele 2 compozitii cu o spatula pana obtinem un mousse pufos si aerat.  

Pentru crema de zmeura:

Hidratam gelatina in apa, eu am folosit foi, asa ca am folosit multa apa rece! Incalzim coulis-ul de zmeura, adaugam gelatina scursa de apa si lasam sa ajunga la temperatura camerei. La final mixam smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pudra. Omogenizam cele 2 compozitii cu o spatula pana obtinem un mousse pufos si aerat.  

Pentru crema de straciatella:

Hidratam gelatina in apa, eu am folosit foi, asa ca am folosit multa apa rece! Laptele impreuna cu vanilia le punem intr-un ibric, pe foc, iar cand incepe sa fiarba, turnam lichidul peste ciocolata alba taiata marunt si dupa cateva secunde, omogenizam bine pana ciocolata s-a topit, acum adaugam si gelatina scursa de apa si lasam sa ajunga la temperatura camerei. La final mixam smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pudra. Omogenizam cele 2 compozitii cu o spatula pana obtinem un mousse pufos si aerat.  

Asamblare:
Pe un platoul punem prima foaie de blat maro, asezam un inel detasabil cu folie de acetata de jur-imprejur, insiropam dupa gust, turnam mousse-ul de vanilie, dam la rece 20 minute, pe urma blatul vanilat, insiropam foarte putin, mousse-ul de zmeura, dam la rece 20 minute. a doua foaie de blat maro, insiropam si turnam mousse-ul de straciatella, apoi punem si ultima foaie de blat vanilat, insiropam si dam tortul la rece pana a doua zi.
 
Atentie: Mousse-urile le facem atunci cand trebuie turnate in tava, ci nu inainte!!!

 Pentru crema de nivelare:
Mixam untul moale impreuna cu zaharul pudra, adaugam crema de branza rece in 2-3 transe si mixam dupa fiecare. Vom obtine o crema legata si perfecta pentru nivelare.
Cand il acoperim, punem un strat foarte subtire, asta pentru a evita ca firimiturile din blat sa intre in toata crema. Dam la rece 30 min, apoi il acoperim cu restul de crema pe care le-am colorat si le-am impartit in 3/4 partea cu albastru si 1/4 partea galbena.
Folosim 2 posuri, intr-unul punem o crema galbena si in celalalt crema albastra. 
Folosim crema galbena pentru partea de jos, de jur imprejur, apoi crema albastra restul tortului, iar cu o spatula nivelam frumos. 
Ornam dupa bunul plac, eu am folosit bezele si acadele, la ambele am folosit galben cu albastru.

Sper sa va inspire! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort aniversar Pat Patrouille" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort de Paste

Postat de timea

Tort de Paste

Crema de ciocolata: Inainte de toate pregatim crema de ciocolata care trebuie sa stea la rece peste noapte sau minim 3 ore. Frisca se pune intr-un vas pe foc si se lasa pana devine fierbinte...

Citeste continuarea

Tort cu fructe si frisca

Postat de camelia75

Tort cu fructe si frisca

Mod de preparare blat de cacao: 1.Mixati foarte bine ouale cu zaharul, pana ce zaharul se topeste si compozitia devine ca o crema.Adaugati apa,esenta de rom,apoi faina cernuta si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.07.2022, 13:15
la 01.07.2022, 22:26
Ce frumos l-ai ornat !!!
la 02.07.2022, 11:32
la 02.07.2022, 20:31
Frumos, minunat, delicios si foarte muncit! Bravo!
la 02.07.2022, 21:16
Frumos si cu siguranta delicios !

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking