Ingrediente
- 5 oua
- 100 gr de zahar
- 200 ml lapte
- 100 ml ulei
- 1 lingurita rom
- 1 praf de copt
- 50 gr de cacao
- 250 gr de faina
- Crema:
- 400 gr ciocolata neagra topita
- 200 ml frisca lichida
- Topping:
- 100 gr ciocolata neagra
Mod de preparare
Pentru inceput am incalzit cuptorul la temperatura de 175 de grade C.
Am pregatit blatul. Am mixat ouale cu un praf de sare, am adaugat treptat zaharul.
Am incorporat laptele, uleiul, romul, cacaua si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine compozitia cu ajutorul unei spatule.
Punem comozitia rezultata int-o tava tapetata cu unt si o lasa la cuptor 20-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea.
Cat timp s-a copt blatul, am pregatit crema. Am topit ciocolata la bain-marie. In frisca mixata am adaugat pe rand cate o lingura de ciocolata si am omogenizat bine crema. Se lasa la rece 20 de minute.
Blatul racit l-am taiat in doua si l-am umplut cu crema. Deasupra am pus un strat de crema si am presarat cacao. Am ornat la final cu ciocolata topita.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|