Desert tort cu 3 mousse-uri

Postat de Alepaty in Torturi
3 Mai 2017 | 2474 vizualizari
Desert tort cu 3 mousse-uri

Un alt tort, pregatit pentru o colega pentru aniversarea ei, deosebirea fata de celalalt tort, este ca este si mousse de ciocolata alba, reteta tot a lui Teo. 

Ingrediente

Blat:

  • 50 g faina
  • 80 g cacao
  • 120 g unt 82 % grasime
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • jumatate de lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie

Mousse de ciocolata cu lapte:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 250 g frisca lichida
  • 2 lingurite gelatina
  • 2 linguri apa

Mousse de zmeura:

  • 200 g ciocolata alba
  • 250 g zmeura
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 lingurite gelatina
  • 2 linguri apa

Mousse de ciocolata alba :

  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 lingurite gelatina
  • 2 linguri apa

Glazura de ciocolata alba:

  • 100 g ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Mai intai, topim untul intr-o cratita, impreuna cu zaharul si esenta de vanilie, la foc mic; cand s-a topit, se da deoparte si se lasa la racit. Cand e rece, se adauga ouale pe rand, se omogenizeaza bine dupa fiecare, se adauga cacaua amestecata cu faina, sarea si praful de copt. Se coace intr-o tava de 20 sau 24 cm, eu am folosit o forma de 20 cm, tapetata cu hartie de copt. Se coace 20-25 min, la 160 grade C. Se face testul scobitorii. Se lasa la racit complet.

Tava in care am copt blatul, se tapeteaza cu folie alimentara, punem blatul si se lasa deoparte.

Pregatim mousse-ul de ciocolata: Topim pe baie de aburi, ciocolata bucati impreuna cu 150 ml din frisca lichida, se lasa la temperatura camerei, apoi pregatim gelatina: se pune la hidratat in 2 linguri de apa, apoi se topeste pe bain marie sau la microunde cateva secunde, se adauga in ciocolata, se amesteca bine. Restul de frisca cei 100 ml se mixeaza si se adauga in ciocolata, se amesteca usor si se adauga peste blat, se da la frigider minim o ora.

Pregatim mousse-ul de zmeura : Se pregateste la fel ca mousse-ul de ciocolata cu lapte, doar ca, dupa ce topim ciocolata alba si amestecam cu gelatina hidratata si apoi topita, adaugam zmeura data prin blender, apoi prin sita, pentru a avea un mousse fin. Se adauga si frisca batuta cei 100 ml ramasi. Se adauga peste mousse ul de ciocolata, deja intarita.

Pregatim mousse-ul de ciocolata alba: Se pregateste la fel ca ciocolata cu lapte. Se toarna peste mousse-ul de zmeura. 

Se decoreaza dupa gust. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu 3 mousse-uri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort aniversar Unicorn

Postat de momo121

Desert tort aniversar Unicorn

Pentru blatul de vanilie: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica 70g le...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si caise

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata si caise

Pentru blatul vanilat:          Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am optinut o bezea ferma si lucioasa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2017, 13:30
Bravo, Aletta! Minunat tort!
la 03.05.2017, 13:37
multumesc frumos
la 03.05.2017, 13:40
la 03.05.2017, 14:32
Yamyyy, ce bunatate!
la 03.05.2017, 14:45

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking