Pregatim pentru blat o tava de 20 cm/30 cm pe care o tapetam cu hartie de copt.
Pornim cuptorul ca sa se incalzeasca la 180 grade C.
Blat
Intr-un castron inalt albusurile de la cele 8 oua le batem impreuna cu putina sare (cat prindem intre degete) si fiola de rom(eu folosec fiola de la Dr Qetker). Cand isi dubleaza volumul albusurile, adaugam zaharul si mixam pana cand se face o spuma ferma si nu se mai simte zaharul.
Adaugam galbenusurile si omogenizam.
Pe rand punem cate o lingura de nesquik si faina amestecand incet. La final adaugam praful de copt si il omogenizam foarte bine si pe acesta.
Turnam compozitia in tava si o punem la copt pentru 20 minute la 180 grade C. Pentru a fi siguri ca este copt blatul, se poate face testul cu scobitoarea, daca iese curata, atunci este gata.
Se lasa la racit.
Pentru sosul de afine avem nevoie de o cratita in care punem pe foc afinele impreuna cu zaharul si zeama de lamaie. Am folosit afine de padure congelate.
Amestecam in ele din cand in cand. Cand afinele incep sa fiarba si avem un sos luam cateva linguri intr-un castron si adaugam amidonul. Omogenizam si apoi turnam peste afine care sunt pe foc. Amestecam repede cu un tel para pana cand se ingroasa.
Il lasam la racit.
Continuam prin a pregati crema de ciocolata. Ciocolata o taiem in bucati mici ca sa se topeasca cat mai repede .
Punem frisca la incalzit intr-o craticioara si adaugam ciocolata. Trebuie sa fim atenti sa nu fiarba pentru ca atunci nu mai putem folosi crema.
Lasam pe foc doar atat cat sa se topeasca ciocolata.
Lasam sa se raceasca inainte de a bate cu mixerul.
Cand este rece batem crema cu mixerul, la viteza mare pana cand devine usor pufoasa.
Pentru crema mascarpone punem intr-un vas frisca, mascarponele, semintele de vanilie si zaharul. Le batem bine cu mixerul. Aceasta crema o impartim in 3, intr-o parte punem din sosul de afine cateva linguri si amestecam usor pana cand capata culoarea dorita.Aceasta o vom folosi la decorat.
Acum ca avem totul pregatit putem trece la asamblarea tortului.
Blatul il taiem o data in jumate pe lungime si apoi fiecare jumatate o impartim pe inaltime in jumate. Obtinem patru parti.
Pe un platou asezam prima bucata, punem deasupra jumate din sosul de afine ramas si intindem uniform,peste sos punem o parte din crema mascarpone. Acoperim cu o alta bucata de blat si intindem crema de ciocolata. Apoi vine a treia bucata de blat sosul ramas si crema mascarpone. Deasupra asezam ultima bucata de blat,iar peste el intindem uniform crema de mascarpone colorata cu sos de afine.
Decorati si pastrati la frigider pentru cateva ore inainte de a taia.