Desert tort cu afine

Postat de andaoana in Torturi
17 Ian 2019 | 2907 vizualizari
Desert tort cu afine

Un tort foarte bun, cu gust dulce acrisor care are ciocolata, mascarpone si fructe. Este un tort care poate fi decorat cum doriti, nu necesita insiropare pentru ca isi trage din sosul de afine.

Ingrediente

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 lingura apa
  • 3 linguri nesquik
  • 7.5 gr praf de copt
  • Sosul de afine
  • 400 gr afine
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Crema mascarpone
  • 250 ml frisca
  • 200 gr mascarpone
  • semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, sau esenta
  • 75 -100 gr zahar
  • Crema de ciocolata
  • 150 ml frisca
  • 100 gr ciocolata neagra

Mod de preparare

Pregatim pentru blat o tava de 20 cm/30 cm pe care o tapetam cu hartie de copt.

Pornim cuptorul ca sa se incalzeasca la 180 grade C.

Blat

Intr-un castron inalt albusurile de la cele 8 oua le batem impreuna cu putina sare (cat prindem intre degete) si fiola de rom(eu folosec  fiola de la Dr Qetker). Cand isi dubleaza volumul albusurile, adaugam zaharul si mixam pana cand se face o spuma ferma si nu se mai simte zaharul.

Adaugam galbenusurile si omogenizam.

Pe rand punem cate o lingura de nesquik si faina amestecand incet. La final adaugam praful de copt si il omogenizam foarte bine si pe acesta.

Turnam compozitia in tava si o punem la copt pentru 20 minute la 180 grade C. Pentru a fi siguri ca este copt blatul, se poate face testul cu scobitoarea, daca iese curata, atunci este gata.

Se lasa la racit.

Pentru sosul de afine avem nevoie de o cratita in care punem pe foc afinele impreuna cu zaharul si zeama de lamaie. Am folosit afine de padure congelate.

Amestecam in ele din cand in cand. Cand afinele incep sa fiarba si avem un sos luam cateva linguri intr-un castron si adaugam amidonul. Omogenizam si apoi turnam peste afine care sunt pe foc. Amestecam repede cu un tel para pana cand se ingroasa.

 Il lasam la racit.

Continuam prin a pregati crema de ciocolata. Ciocolata o taiem in bucati mici ca sa se topeasca cat mai repede .

Punem frisca la incalzit intr-o craticioara si adaugam ciocolata. Trebuie sa fim atenti sa nu fiarba pentru ca atunci nu mai putem folosi crema.

Lasam pe foc doar atat cat sa se topeasca ciocolata.

Lasam sa se raceasca inainte de a bate cu mixerul.

Cand este rece batem crema cu mixerul, la viteza mare pana cand devine usor pufoasa.

Pentru crema mascarpone punem intr-un vas frisca, mascarponele, semintele de vanilie si zaharul. Le batem bine cu mixerul. Aceasta crema o impartim in 3, intr-o parte punem din sosul de afine cateva linguri si amestecam usor pana cand capata culoarea dorita.Aceasta o vom folosi la decorat.

Acum ca avem totul pregatit putem trece la asamblarea tortului.

Blatul il taiem o data in jumate pe lungime si apoi fiecare jumatate o impartim pe inaltime in jumate. Obtinem patru parti.

Pe un platou asezam prima bucata, punem deasupra jumate din sosul de afine ramas si intindem uniform,peste sos punem o parte din crema mascarpone. Acoperim cu o alta bucata de blat si intindem crema de ciocolata. Apoi vine a treia bucata de blat sosul ramas si crema mascarpone. Deasupra asezam ultima bucata de blat,iar peste el intindem uniform crema de mascarpone colorata cu sos de afine.

Decorati si pastrati la frigider pentru cateva ore inainte de a taia.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu afine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Desert tort cu biscuiti oreo, ciocolata si mure

Postat de oanapl

Desert tort cu biscuiti oreo, ciocolata si mure

Se încălzesc 200g smântână pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată neagră tăiată bucățele mici și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2019, 14:54
la 17.01.2019, 15:00
frumos
la 17.01.2019, 15:48
Un tortuleț ca pentru revelion...!
la 17.01.2019, 16:05
buuuun!
la 17.01.2019, 17:40

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking