Pentru blat:
Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie.
Punem zaharul vanilat, esenta de vanilie si rom, dupa gust, amestecam putin, pe urma adaugam uleiul si laptele, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cacaua.
Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt, turnam compozitia obtinuta, apoi dam la cuptor pentru cca.30-35 minute sau facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata, lasam sa se raceasca complet, apoi il taiem in 3 pe orizontala.
Pentru sirop:
Incalzim apa cu zaharul si esenta de vanilie pana da un clocot, apoi lasam la racit.
Pentru mousse-ul de afine:
Incalzim piureul de afine, adaugam gelatina hidratata in apa rece, apoi cand ajunge la temperatura camerei, adaugam smantana pentru frisca mixata cu zaharul pudra pana devine aerata si pufoasa.
Omogenizam si turnam imeiat in tava pregatita.
Eu am pastrat cateva linguri pentru culoarea de exterior!!!
Pentru mousse-ul de ciocolata straciatella:
Hidratam gelatina in apa rece. Laptele il incalzim bine, apoi il turnam peste ciocolata alba rupta bucatele, iar cand s-a racorit punem gelatina si amestecam. Smantana pentru frisca o mixam impreuna cu zaharul pudra vanilat pana devine ferma si pufoasa, apoi o amestecam cu ciocolata alba. La final punem ciocolata neagra taiata marunt.
Asamblare:
Intr-un inel de 24cm acoperim cu folie de acetat, punem primul blat, insiropam, turnam mousse-ul de afine, al doilea blat, insiropam, mousse-ul de straciatella, ultimul blat si insiropam.
Dam la rece pana a doua zi.
Pentru crema de nivelare:
Mixam untul moale, adaugam crema de branza, omogenizam si la final zaharul il punem in 3 transe si mixam dupa fiecare. Vom obtine o crema legata si perfecta pentru nivelare.
Cand il acoperim, punem un strat foarte subtire, dam la rece 30 min, apoi il acoperim cu restul de crema.
Am pastrat o lingura si am amestecat-o cu crema lasata de la afine si am colorat marginile in violet.
Ornam dupa imaginatie.
Sper sa va inspire!