Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura

Postat de rocsi_1612 in Torturi
9 Aug 2017 | 6581 vizualizari
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura

Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa. Acest tort a fost facut in acest scop, sarbatoritul mi-a transmis ca a fost delicios, iar eu nu am putut decat sa fu fericita ca am mai facut o bucurie unui om.

Ingrediente

  • Pentru blatul de biscuiti:
  • 300 gr biscuiti simpli
  • 130 gr unt
  • 6 linguri lapte
  • 1 lingura cacao

Pentru jeleu de zmeura:

  • 350 gr zmeura
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri amidon

Pentru crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri amidon
  • 60 gr unt
  • 2 lingurite vanilie

Pentru mousse-ul de zmeura:

  • 300 gr zmeura
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 foi de gelatina
  • 1 lingura zahar pudra

Pentru glazura:

  • 100 gr ciocolata neagra (eu am folosit de la Nestle)
  • 50 ml frisca lichida
  • zmeura pentru decor

Mod de preparare

Blatul:
Biscuitii ii zdrobim in robotul de bucatarie, ii rasturnam intr-un bol.
Topim untul, il adaugam peste biscuitii macinati.
Adaugam cacaua, amestecam bine, iar la final, punem laptele.

Pe un platou, asezam un inel detasabil cu diametrul de 20-22 cm, rasturnam compozitia de biscuiti.
Apasam bine cu mainile, dam blatul la rece.
Jeleul de zmeura:
Zmeura o pasam in blender, o amestecam cu zaharul.
Transferam totul intr-o cratita si o punem pe foc.
Lasam sa dea cateva clocote, apoi adaugam amidonul, pe care il dizolvam inainte cu 3-4 linguri de apa rece.
Dam focul la mic, amestecam continuu pana se ingroasa jeleul.
Il luam de pe foc cand este gata, il lasam 5-10 minute sa se racoreasca.
Il rasturnam peste blatul de biscuiti, il nivelam si il dam iar la rece.

Crema de vanilie:
Intr-o cratita amestecam laptele cu zaharul si amidonul, pana ce acesta din urma este complet dizolvat.
Punem cratita pe foc, focul sa fie potrivit, amestecam continuu pana crema se ingroasa ca o budinca.
O luam de pe foc cand este gata, punem untul si amestecam bine pana toate sunt incorporate.
La final adaugam vanilia.
O acoperim cu folie, o lasam putin sa se racoreasca, apoi o punem le frigider pana se raceste complet.
Cand s-a racit, o punem peste jeleu, o nivelam si il dam iar la rece.
Mousse-ul de zmeura:
Zdrobim zmeura in blender.
O trecem printr-o sita si aruncam semintele, iar piureul obtinut il amestecam cu zaharul pudra.
Foile de gelatina le punem la hidratat 5-10 minute in apa rece, apoi le stoarcem si le punem la topit pe baie de aburi.
Cand s-a dizolvat complet, o turnam peste piureul de zmeura si amestecam continuu.
Frisca rece o mixam pana obtinem o consistenta spumoasa.
Adaugam piureul de zmeura cu gelatina, amestecam usor cu o paleta.

Scoatem tortul de la frigider, punem mousse-ul, il nivelam si il dam la frigier 3-4 ore sau peste noapte.

Glazura:
Ciocolata o rupem bucatele, o punem intr-un bol de inox impreuna cu frisca.
Trasferam bolul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata este complet topita.
Luam bolul de pe foc.
Turnam pe centrul tortului glazura, usor, lasam sa curga pe margini sau o impingem usor cu o lingura.
O lasam sa se tempereze si sa se intareasca putin, apoi decoram cu zmeura.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert trunchi de copac

Postat de katty

Desert trunchi de copac

Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei  cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smsantani groase. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam...

Citeste continuarea

Desert tort 1 Decembrie

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert tort 1 Decembrie

Pentru blat am mixat spuma ouale cu zaharul, am adaugat uleiul, laptele si apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaua. La final adaugam si cafeaua fierbinte. Punem compozitia intr-o forma...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2017, 21:04
la 09.08.2017, 21:05
Delicios și aspectuos!
la 09.08.2017, 21:33
Frumos
la 09.08.2017, 21:37
Ce frumos este !
la 09.08.2017, 22:08

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking