Ingrediente
- Bezea:
- 120 gr albusuri
- un praf de sare
- 180 gr zahar cu granulatie mica
- 2 linguri cacao
Inghetata de iaurt cu cirese deshidratate:
- 170 gr frisca vegetala
- 300 gr iaurt grecesc 10% grasime
- 2 linguri zahar pudra
- 150 gr cirese deshidratate
- 3 linguri apa fierbinte
- 1 lingura lichior de cirese
Decor:
- 100 gr ciocolata neagra
- 2 linguri lapte
Mod de preparare
Mixam albusurile la temperatura camerei cu sarea pana face creste. Adaugam pe rand cate o lingura de zahar pana terminam tot zaharul si bezeaua capata o consistenta ferma. Adaugam cacao si amestecam cu o spatula usor. Turnam bezeaua pe hartie de copt intr-o tava pe care o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade, iar in momentul in care introducem tava vom reduce la 110 grade. Lasam bezeaua 1 ora, dupa care oprim focul si lasam blatul sa se raceasca in cuptor. Peste ciresele deshidratate punem apa fierbinte si lichiorul si amestecam din cand in cand pana lichidul este absorbit aproape tot. Pentru inghetata de iaurt amestecam iaurtul cu zaharul pudra si frisca usor batuta si o punem in masina de inghetata. Batem inghetata 25-30 de minute, dupa care o scoatem si o amestecam cu ciresele cu tot cu lichidul care a mai ramas. Daca nu avem masina de inghetata batem frisca tare, apoi o amestecam cu iaurtul, zaharul pudra si ciresele hidratate si punem compozitia intr-o forma la congelator. Amestecam din cand in cand pentru a nu face ace de gheata. Inainte de a monta tortul cu 10 minute scoatem inghetata din congelator. Peste blatul de bezea asezam bile de inghetata, apoi turnam ciocolata topita la bain marie cu laptele si racita. Pastram tortul la congelator pana in momentul servirii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu blat de bezea si inghetata de iaurt cu cirese deshidratate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|