Ingrediente
- Blat:
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 3 linguri de faina
- 1 lingura cacao
- 5 gr praf de copt
- un praf de sare
Avem nevoie de 2 blaturi Crema:
- 500 gr frisca
- 500 gr mascarpone
- 400 gr afine
- 5 linguri de zahar
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 plic gelatina
- putin zahar pudra
- ciocolata rasa pentru decor
Mod de preparare
Pregatim blatul.
Separam ouale. Mixam albusurile cu sare pana fac creste. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile si mixam. Cernem faina amestecata cu cacao si praful de copt. Amestecam cu o spatula usor, de jos in sus.
Turnam compozitia in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor pana blatul se desprinde usor de pe margine. Scoatem blatul si il lasam la racit. Repetam operatiunea cu cel de-al doilea blat. Fiecare blat il taiem pe jumatate pe verticala obtinand astfel 4 foi mai mici. Pregatim crema. Punem afinele cu zaharul si zeama de lamaie intr-o cratita la foc si lasam sa dea 2-3 clocote. Dam jos si mixam compozitia. Lasam sa se raceasca si trecem amestecul printr-o sita pentru a obtine un aspect fin. Mixam frisca de la frigider si o amestecam cu mascarponele si jumatate din sosul de afine. Hidratam plicul de gelaina in 2-3 linguri de apa rece. Infierbantam jumatatea ramasa din sosul de afine,Punem cateva linguri peste gelatina, amestecand energic, apoi turnam gelatina in intraga compozitie. Turnam intr-un vas tapetat cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.Cand a ajuns la temperatura camerei dam vasul la frigider pana se intareste bine, apoi vom decupa cu o forma trecuta prin zaharul pudra inimioare pentru decor. Pentru a monta tortul alternam blaturile cu crema,Imbracam marginile tortului in crema. Ornam cu inimioare din jeleu si ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu blat de cacao si crema cu mascarpone si afine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|