Desert tort cu blat din albusuri, mousse de oreo si cafea

Postat de momo121 in Torturi
11 Noi 2021 | 4136 vizualizari
Desert tort cu blat din albusuri, mousse de oreo si cafea

Un desert fin, aromat, gustos si de efect! Am ales sa nu il ornez, l-am facut pentru noi in casa si cred ca arata minunat si asa!  

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 albusuri
  • un varf de cutit de sare
  • 160 g zahar
  • esenta de rom
  • 100 g unt
  • 150 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 170 g ciocolata 55% cacao
  • Pentru sirop:
  • 1 ceasca cu apa
  • zahar dupa gust
  • esenta de vanilie
  • Pentru mousse-ul de oreo:
  • 2 galbenusuri
  • 120 ml lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • esenta de vanilie
  • 4 foi gelatina
  • 300 ml smantana pentru frisca + 2 lingurite zahar pudra
  • 8 biscuiti oreo
  • Pentru crema cafea:
  • 100g ciocolata cu cafea
  • 100ml cappuccino fierbinte (cafea cu lapte, cafea fara cofeina)
  • 100ml smantana pentru frisca rece + zahar pudra
  • 2 foi gelatina hidratata in apa rece

Mod de preparare

Pentru blat:

Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma.
Separat, topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi, apoi dam deoparte sa se racoreasca.
Intre timp cernem faina cu praful de copt si le adaugam peste bezeaua de albusuri amestecand cu o paleta de jos in sus, iar la final turnam ciocolata topita in fir subtire, romul si omogenizam.
Turnam compozitia rezultata intr-o tava de 26cm tapetata cu hartie de copt si dam prajitura la cuptor pentru 40 minute la 170°C sau faceti testul cu o scobitoare.
Cand este gata il lasam sa se raceasca si il taiem in 2 pe orizontala.

Pentru sirop:
Incalzim intr-un ibric apa, zaharul si vanilia pana da in clocot, apoi dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Pentru mousse-ul de oreo:

        Punem gelatina la hidratat in multa apa rece.
     Intr-un ibric incalzim laptele impreuna cu vanilia pana ajunge la puncul de fierbere, apoi turnam in fir subtire peste galbenusuri (intr-un bol) si amestecam energic.
     Rasturnam din nou laptele in ibric si punem din nou pe foc, amestecand continuu pana ce compozitia se umfla. Dam deoparte si adaugam ciocolata alba topita si cand se mai racoreste putin adugam si gelatina stoarsa bine de apa. Lasam sa ajunga la temperatura camerei.
    Separat mixam frisca cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi adaugam compozitia racita impreuna cu biscuitii oreo sfaramati si omogenizam bine totul cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Pentru crema de cafea:
Gelatina o hidratam in apa rece. Maruntim ciocolata si turnam cappuccino fierbinte peste ciocolata , apoi amestecam pana devine lichida. Cand s-a mai racorit putin, punem gelatina hidratata peste ciocolata si lasam sa ajunga la temperatura camerei. Smantana pentru frisca o mixam impreuna cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi o amestecam cu crema de cafea racita si omogenizam.  

Asamblare: Cremele le facem atunci cand trebuie turnate in tava, nu inainte!!!
     Intr-un inel de 26cm acoperit cu folie de acetat, asezat pe un platou, punem prima felie de blat, insiropam, mousse-ul de oreo, a doua felie de blat, dam la frigider 1 ora, apoi insiropam si turnam ultimul mousse de cafea.
Dam la frigider pana a doua zi! Puteti sa il inveliti, sa-l ornati dupa preferinte, eu l-am facut pentru noi si l-am lasat simplu!
Sper sa va inspire!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu blat din albusuri, mousse de oreo si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Tort

Postat de caroline

Tort

Blatul trebuie taiat in trei parti egale.Doua parti le lasam intregi iar una din ele o decupam in cinci cercuri . Intr-o craticioara, la foc mic , topim 100 gr ciocolata cu 200 ml frisca...

Citeste continuarea

Tort Roxana

Postat de diaconta

Tort Roxana

Ciocolata rupta bucati am pus-o pe baie de aburi împreuna cu untul.Am lasat sa se topeasca,apoi am luat de pe fos si am lasat sa se raceasca bine. Ouale le-am amestecat cu ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2021, 16:13
la 11.11.2021, 16:28
la 11.11.2021, 16:52
la 11.11.2021, 17:21
Delicios!
la 11.11.2021, 17:33

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking