Desert tort cu cafea, cocos si visine

Postat de rocsi_1612 in Torturi
16 Ian 2022 | 3999 vizualizari
Desert tort cu cafea, cocos si visine

 Cam acesta a fost tortul nostru pentru revelion! Initial avam in plan o alta crema, dar nu a iesit cum mi-am dorit! Am trecut la planul B, cu crema de cafea si cocos! O bunatate, o nebunie si fara zahar in cazul meu! Combinatia de cocos cu cafea, visine acrisoare, a fost una de vis!

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri indulcitor pulbere (sau 6 linguri zahar)
    • 50 ml ulei
    • 150 gr iaurt natural
    • 3 linguri cacao
    • 4 linguri faina
    • 1 praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare:
    Pentru crema de cafea si cocos:
    • 250 ml smantanan pentru frisca
    • 250 gr crema de branza (philadelphia, hochland)
    • 3 linguri indulcitor pudra 1:2 (sau 6 linguri zahar pudra)
    • 4 linguri nuca de cocos
    • 200 gr crema tartinabila de cafea (coffeenella)
    • 1 borcan mic de visine fara samburi
    • 2 lingurite esenta de cocos (sau de vanilie)
    In plus:
    • 150 ml smantana pentru frisca
    • 200 gr crema de branza
    • 1 lingura indulcitor pudra 1:2 (sau 2 linguri zahar pudra)
    • 1 lingurita vanilie
    • coacaze rosii
    • stelute de ciocolata
    • bilute de ciocolata

Mod de preparare

Blatul:

Separati ouale.

Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare.

Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o bezea lucioasa si indulcitorul este dizolvat.

Incorporati galbenusurile, apoi uleiul si iaurtul.

Cerneti faina cu praful de copt si cacaoa.

Le incorporati treptat, cu ajutorul unei paletele, in compozitia de mai sus.

La final adaugati si vanilia.

Impartiti compozitia in 3 boluri, in mod egal.

Tapetati cu hartie de copt o tava rotunda de 23 cm, turnati prima parte de compozitie, o nivelati.

Introduceti foaia de blat in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 10 minute.

Cand este gata, o scoateti din cuptor.

La fel procedati si cu celelalte doua.

Le lasati sa se raceasca.

Cremele:

Intr-un bol puneti smantana rece pentru frisca. O mixati la viteza mare pana prinde putin volum. Adaugati indulcitorul pudra, crema de branza si mixati pana obtineti o consistenta spumoasa. Impartiti crema in doua. In una puneti crema tartinabila de cafea si amestecati. In cealalta puneti nuca de cocos, esenta de cocos si amestecati cu o paleta. Visinele le scurgeti bine de lichid.

Asezati prima foaie de blat pe un platou si un inel detasabil in jurul sau. Puneti crema de coocos, o nivelati, asezati din loc in loc, jumatate din visine. Puneti a doua foaie de blat, o apasati usor. Puneti crema de cafea, o nivelati si asezati si restul de visine. Deasupra veniti cu a treia foaie de blat, o apasati usor. Acoperiti tortul si il dati la rece 3-4 ore sau peste noapte. Frisca rece, cu crema de branza si indulcitorul le mixati pana obtineti o crema spumoasa. La final puneti vanilia.

Scoateti tortul de la rece, indepartati inelul. Il imbracati cu crema de mai sus. Il decorati cu bilute de ciocolata, coacaze rosii (eu am folosit congelate) si cateva stelute de ciocolata. Il mai dati la rece o ora, apoi il puteti taia si servi.

Pofta buna si sper sa va placa! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu cafea, cocos si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort aniversar pentru Ligia si Mihaela :)

Postat de comanligia

Tort aniversar pentru Ligia si Mihaela  :)

Blatul :Se separa albusurile de galbenusuri care se bat spuma cu putina sare. Se adauga apoi zaharul si se mixeaza bine pana devine o spuma tare si lucioasa. Se adauga galbenusurile si...

Citeste continuarea

Desert tort cu mere, nuci si crema de branza

Postat de oanapl

Desert tort cu mere, nuci si crema de branza

Incingi cuptorul la 180 grade C. Pui nucile intr-o tava si le dai la cuptor, pana ce nucile capata un miros placut si se prajesc usor. Le lasi sa se raceasca, dupa care le maruntesti. Topesti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2022, 20:45
Ce bine arata si cu siguranta a fost delicios!
la 16.01.2022, 20:48
la 16.01.2022, 21:05
Ce combinatie de arome!
la 16.01.2022, 21:49
la 16.01.2022, 22:22
Minunat!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking