Desert tort cu cafea si crema de ciocolata cu gin

Postat de ancutsa in Torturi
23 Apr 2021 | 2695 vizualizari
Desert tort cu cafea si crema de ciocolata cu gin

Tort cu blaturi de pișcot, cu migdale și lămâie, însiropat cu cafea, cremă de cafea și în interior o cremă ușoară de ciocolată cu gin.

Ingrediente

  • Decorațiuni:
  • 40 g cuvertură de ciocolată albă,
  • Folie de transfer pentru ciocolată,
  • Blaturi:
  • 6 ouă L,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor (echivalentul a 5 linguri zahăr),
  • O linguriță coajă de lămâie,
  • 100 g migdale măcinate,
  • 85 g făină,
  • 7 g praf de copt,
  • Pentru însiropat:
  • 400 ml apă,
  • 3 lingurițe cu vârf cafea măcinată,
  • 2,5 ml îndulcitor,
  • Crema de cafea:
  • 100 g cremă mascarpone,
  • 150 ml frișcă lichidă,
  • 50 ml cafea,
  • 1 ½ linguriță cafea solubilă,
  • Crema de ciocolată cu gin:
  • 75 g cuvertură de ciocolată cu lapte Callebaut 33,6% cacao,
  • 3 linguri lapte,
  • 3 linguri gin,
  • Decor:
  • 150 g cremă mascarpone,
  • 250 ml frișcă lichidă,
  • Colorant alimentar gel roșu,
  • Colorant alimentar gel galben,
  • Colorant alimentar gel albastru,

Mod de preparare

Decorațiunile:

Pui ciocolata albă într-un poș, îl legi cu un elastic și îl scufunzi într-un ibric cu apă fierbinte. După ce s-a topit ciocolata, scoți poșul, îi tai vârful și desenezi pe o bucată de hârtie de copt inimioare sau orice îți place. Scuturi tava de câteva ori, astfel încât să se spargă bulele de aer, iar inimile să devină netede.

Aplici bucățele de folie de transfer (a mea are model de dantelă galbenă) și dai la frigider până la utilizare. Sunt mai stabile dacă le răcești în frigider, nu în congelator (de unde, când le scoți, se topesc când dau de căldură).

Când vrei să decorezi, scoți folia de pe desene, o să rămână doar modelul acela frumos de dantelă.

 Blaturile:

Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea și îndulcitorul. Când spuma capătă consistență, adaugi rând pe rând, gălbenușurile, migdalele, coaja de lămâie. Apoi amesteci făina cu praful de copt și le adaugi lingură cu lingură, amestecând de-acum cu o spatulă, pentru a păstra compoziția aerată.

Torni aluatul în două forme de copt rotunde, de 18 cm diametru, pregătite cu hârtie de copt și le dai la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 28 de minute, la foc mic.

Le lași la răcit.

 Pentru însiropat:

Pregătești o cafea, la ibric, o îndulcești după plac, eu am folosit îndulcitor. Lași la răcit.

Ajustezi capacele celor două blaturi (ca să absoarbă bine lichidul) și le însiropezi cu cafea.

 Crema de cafea:

Bați cu mixerul frișcă lichidă, mai moale, apoi o amesteci cu mascarponele. Pentru un gust intens, amesteci cafeaua solubilă în cafeaua lichidă (rămasă de la însiropat) și o adaugi la cremă. Omogenizezi.

 

Crema de ciocolată cu gin:

Topești pe baie de abur ciocolata cu lapte împreună cu laptele. Lași la răcit, adaugi ginul și amesteci.

 

Montare și Decor:

Pui crema de cafea cu un poș pentru a crea înălțime și volum, faci și un perete înalt, o margine, tot din cremă. Apoi torni crema de ciocolată îm mijloc, nivelând-o ușor prin înclinarea tortului. Dai la frigider 10 minute, să se închege, pentru că ciocolata e acum lichidă, dar se va închega ușor în frigider.

Între timp, bați cu mixerul frișcă lichidă, mai moale, apoi o amesteci cu mascarponele.

Scoți tortul de la rece, îl îmbraci în alb, apoi crema albă care îți rămâne o mai mixezi un pic, apoi o împarți în mai multe boluri pentru a le colora după plac, eu am făcut mai multe culori: mov, roșu, portocaliu, verde, combinând culorile.

Ornezi tortul cu flori, frunze și decorezi cu inimioarele de ciocolată.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/tort-cu-cafea-si-crema-de-ciocolata-cu.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu cafea si crema de ciocolata cu gin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu morcovi - Carrot cake

Postat de Corina33

Desert tort cu morcovi - Carrot cake

Am copt blaturile cu o zi înainte. Deci ptr blaturile  de tort: se mixează ouăle cu un praf de sare, se adaugă zahărul și se mixează până se topește. Turnăm apoi uleiul...

Citeste continuarea

Tort Alin

Postat de Constelatialeu

Tort Alin

Crema de nuca: Incepem cu ea, intr-o cratita punem nuca macinata laptele si ciocolata si le punem pe foc, amestecam pana ce ciocolata s-a topit, apoi lasam la racit . Separat albusurile cu un praf...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2021, 18:45
Cat de frumos este !!! Nu l-ai putea imprumuta pe sfarsitul acesta de saptamana ? Promit ca returnez farfuria )
la 23.04.2021, 18:48
la 23.04.2021, 19:01
Ce frumos și aromat este!
la 23.04.2021, 19:40
la 23.04.2021, 19:58
Superb!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking