Desert tort cu cappuccino si mascarpone

Postat de sufletista in Torturi
22 Dec 2018 | 5433 vizualizari
Desert tort cu cappuccino si mascarpone

Reteta romaneasca

Ingrediente

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 250 g frisca
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 50 ml apa
  • 1 lingura cafea instant
  • 1 plic cappuccino
  • Sirop
  • 150 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 plic cappuccico
  • 1 lingurita cafea instant

Mod de preparare

Blat-galbenusurile le mixam cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul,adaugam uleiul si apa si mixam pana ce se omogenizeaza,adaugam faina cernuta cu praful de copt,cacao,amestecam cu paleta pana ce se omogenizeaza.

Albusurile le mixam cu un praf de sare,pana ce isi dubleaza volumul,adaugam 2 linguri de zahar si mixam pana ce devine o bezea.

Incorporam albusurile in crema de galbenusuri amestecand usor cu paleta.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care taiem in 4 felii

Crema-intr-o cratita adaugam apa si zaharul si punem pe foc sa fiarba pana ce apar bule deasupra,(devine un sirop mai grosut)adaugam cappuccino si cafeaua instant amestecam pana ce se omogenizeaza.

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana ce devin pale la culoare,adaugam siropul in fir subtire mixand continuu.Mixam pana ce obtinem o crema pufoasa si se raceste.

Mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul,adaugam mascarponele si mixam pana ce se omogenizeaza.adaugam crema de galbenusuri si amestecam usor cu o paleta pana ce se omogenizeaza.

Sirop toate ingredientele le fierbem pana ce se dizolva zaharul si lasam sa se raceasca.

Ansamblare-pe un platou asezam prima foaie de blat-insiropam -crema-reptam pan ce terminam,imbracam tortul cu crema si decoram dupa plac.

Eu am imbracat marginile cu ciocolata si rolls,Inainte de servire am pudrat putina cacao

Dam la frigider cateva ore dupa care servim,

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu cappuccino si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Anton

Postat de ancutsa

Desert prajitura Anton

  Blatul: Se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Se adaugă, rând pe rând, gălbenușurile, apa, uleiul, iar apoi făina...

Citeste continuarea

Desert tort cappuccino

Postat de ancutsa

Desert tort cappuccino

  Pandișpanul: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat gălbenușurile, esența de vanilie, uleiul, apa și îndulcitorul. Apoi se adaugă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2018, 22:01
Foarte bun și frumos
la 22.12.2018, 22:04
Ce tort frumos! Te-ai întrecut, Lau! Bravo!
la 22.12.2018, 22:15
Wow, delicios! 👍
la 22.12.2018, 22:18
Ce frumos este !
la 22.12.2018, 22:26

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking