Desert tort cu capsuni

Postat de Alepaty in Torturi
3 Iun 2017 | 2250 vizualizari
Desert tort cu capsuni

M-am pus tare pe capsuni si pregatesc aproape orice dulce cu ele, dar cine nu ? Reteta de la fetele de la Savori Urbane.

Ingrediente

Blat:

  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 125 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 30 g cacao
  • un zahar vanilinat
  • un praf de sare

Pentru crema de branza:

  • 750 g crema de branza Pilos ( la galetusa)
  • 200 g zahar pudra
  • 15 g gelatina
  • 250 g capsuni

Jeleul de capsuni:

  • 300 g capsuni
  • 50 g zahar
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 10 g gelatina

Mod de preparare

Mai intai, am pregatit blatul pe care l-am facut cu o zi inainte: Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, am adaugat zaharul treptat pana a devenit o bezea ferma, am adaugat galbenusurile si uleiul si le-am omogenizat cu o spatula, iar la sfarsit, am cernut cacaua impreuna cu faina si le-am amestecat delicat. NU AM FOLOSIT PRAF DE COPT, blatul creste foarte frumos si nu se lasa absolut deloc daca bezeaua este batuta corect. Se coace 20-25 min max la 180 de grade C, intr-o forma de 24 cm ,apoi se scoate si se rastoarna pe un gratar, se scoate hartia pergament si se lasa la racit 2 ore.

Crema de branza: Branza se amesteca cu zaharul pudra, eu le-am mixat cateva secunde. Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa rece. Capsunile spalate si curatate se dau prin blender si se adauga in crema de branza, se amesteca usor, apoi se adauga si gelatina hidratata minim 15 min inainte si topita apoi pe baie de aburi, se amesteca bine.

Pe farfuria pe care dorim sa avem blatul, punem inelul detasabil in jurul ei, punem si blatul, turnam crema de branza si dam la frigider 2,3 ore sa se intareasca.

Intre timp, pregatim jeleul:

Capsunile spalate si curatate se dau prin blender sau se paseaza si se pun apoi intr-o cratita pe foc, cu zaharul si zeama de lamaie pana da intr-un clocot. Se ia de foc si se trece printr-o sita ca sa avem un jeleu fara seminte. Jeleul obtinut se amesteca cu gelatina hidratata si topita pe baie de aburi, se adauga peste crema de branza si se mai lasa 2 ore la frigider pana servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Desert tort cu mure, zmeura si glazura oglinda

Postat de oanapl

Desert tort cu mure, zmeura si glazura oglinda

Se rupe ciocolata bucăți și se topește lent, pe baie de aburi. Nu e nevoie să amestecăm, o lăsăm să se încălzească delicat și vom amesteca doar la final. Se lasă să se...

Citeste continuarea

Desert tort trio de ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort trio de ciocolata

Pentru blat, se separă albușurile de gălbenușuri și se bat spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul măcinat și esența de vanilie și se continuă baterea până când...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 03.06.2017, 10:16
Si eu ador capsunicile! Tare bine arata tortuletul tau!
la 03.06.2017, 10:17
Multumesc Camy draga
la 03.06.2017, 10:20
la 03.06.2017, 10:38
Arată foarte bine!
la 03.06.2017, 10:43

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking