Desert tort cu capsuni

Postat de GeorgianaGrigorescu in Torturi
26 Mai 2018 | 2208 vizualizari
Desert tort cu capsuni

Picnicul bucatarasilor. Un tort racoritor cu blat cu ciocolata alba, crema la rece cu mascarpone si iaurt si capsuni proaspete.

Ingrediente

Blat:

  • 3 albusuri
  • 75 g ciocolata alba
  • 40 g unt
  • 20 g zahar
  • 65 g faina
  • un varf de lingurita praf de copt
  • un praf de sare

Crema:

  • 250 g mascarpone
  • 200 g crema de branza
  • 200 ml frisca lichida
  • 400 g iaurt grecesc 10% grasime
  • 3 linguri zahar pudra
  • un plic gelatina granule

Capsuni proaspete

Mod de preparare

Pentru blat am topit ciocolata alba cu untul. Am mixat albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare. Am adaugat ciocolata topita cu untul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Am copt blatul intr-o forma rotunda in care am pus hartie de copt.

Pentru crema am mixat frisca lichida, am adaugat mascarponele, crema de branza si zaharul, mixand incontinuare. La final am adaugat iaurtul. Am pregatit gelatina conform intructiunilor de pe plic si am adaugat-o in crema.

Am asezat blatul pe un platou. Am invelit cu folie alimentara inelul detasabil de la tava rotunda si l-am asezat in jurul blatului. Peste blat am asezat un strat subtire de crema, apoi am asezat capsuni pe toata suprafata. Pe interiorul inelului de tava am asezat jumatati de capsuni, cu partea taiata lipita de inel.

Am distribuit crema peste capsuni, avand grija sa nu le deplasez. Am pus folie alimentara si pe partea superioara si am introdus la rece pana dimineata.

Dimineata am indepartat inelul, am ornat tortul cu crema de vanilie amestecata cu frisca si capsuni. Eu am avut crema de vanilie ramasa de la alta prajitura. Se poate orna numai cu frisca sau cu crema ramasa de la interior.

Pentru luciul capsunilor de pe tort am folosit putin dintr-un plic Tort Gelee de la Dr.Oetker.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2018, 20:48
la 26.05.2018, 21:04
la 26.05.2018, 21:26
Ce fain, ce bun si de sezon! Vreau si eu!
la 26.05.2018, 22:13
capsunici, mari si mici....
la 26.05.2018, 22:19
Foarte bun!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking