Desert tort cu ciocolata alba si cafea

Postat de momo121 in Torturi
15 Mai 2021 | 947 vizualizari
Desert tort cu ciocolata alba si cafea

"Retete pascale" Un tort facut cu mult drag pentru familie, dar si pentru cei dragi! Am ales aceasta combinatie pentru ca ne place cafeaua si ciocolata alba, iar impreuna dau un gust tare bun. Decorul este facut dupa cateva forme noi, achizionate recent si vafa din Hello Kitty dupa preferita fetitei! 

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua mici
  • 1 praf de sare
  • 160 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 80 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g cacao
  • Sirop: (cantitatile in functie de cat de insiropat il doriti)
  • apa
  • esenta de vanilie
  • zahar dupa gust
  • Pentru mousse-ul straciatella:
  • 200g ciocolata alba
  • 160ml lapte
  • 2 foi de gelatina
  • 200ml smantana pt frisca
  • 1 lingurita zahar pudra vanilat Dr. Oetker
  • 50gr ciocolata neagra rasa
  • Pentru mousse-ul de cafea:
  • 200g ciocolata cu cafea
  • 200ml cappuccino fierbinte (cafea cu lapte, cafea fara cofeina)
  • 200ml smantana pentru frisca rece + zahar pudra
  • 3 foi si jumatate de gelatina hidratata in apa rece
  • Pentru invelit tortul:
  • 140g ciocolata alba
  • 140g frisca lichida
  • 140g unt la temperatura camerei
  • In plus:
  • Macarons
  • Ciocolata pentru glazura cu putin lapte
  • Ciocolata alba pentru sfere
  • Ciocolata neagra pentru mini ciocolatele
  • Pudra gold amesecata cu 1 lingura de vodca

Mod de preparare

Pentru blat:

Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie.

Punem zaharul vanilat, esenta de vanilie si rom, dupa gust, amestecam putin, pe urma adaugam uleiul si laptele, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.

Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt, turnam compozitia obtinuta, apoi dam la cuptor pentru cca.30-35 minute sau facem testul cu scobitoarea.

Cand este gata, lasam sa se raceasca complet, apoi il taiem in 3 pe orizontala.

Pentru sirop: 

Incalzim apa cu zaharul si esenta de vanilie pana da un clocot, apoi lasam la racit.


Pentru mousse-ul de ciocolata straciatella: 
Hidratam gelatina in apa rece.  Laptele il incalzim bine, apoi il turnam peste ciocolata alba rupta bucatele, iar cand s-a racorit punem gelatina si amestecam. Smantana pentru frisca o mixam impreuna cu zaharul pudra vanilat pana devine ferma si pufoasa, apoi o amestecam cu ciocolata alba. La final punem ciocolata neagra taiata marunt.
Pentru mousse-ul de cafea:

Gelatina o hidratam in apa rece. 
Maruntim ciocolata si turnam cappuccino fierbinte peste ciocolata , apoi amestecam pana devine lichida. Cand s-a mai racorit putin, punem gelatina scursa de apa  peste ciocolata si amestecam.  Lasam sa ajunga la temperatura camerei.  Smantana pentru frisca o mixam impreuna cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi o amestecam cu crema de ciocolata racita si omogenizam.


Asamblare: Cremele le facem atunci cand trebuie turnate in tava, nu inainte!!!


Intr-un inel de 24cm acoperit cu folie de acetat, asezat pe un platou, punem prima felie de blat, insiropam, mousse-ul de straciatella, a doua felie de blat, insiropam, mousse-ul de cafea, a treia felie de blat, insiropam si dam la rece pana a doua zi.
Pentru acoperit tortul: Topim pe baie de aburi ciocolata cu frisca lichida, dam deoparte, iar cand ajunge la temperatura camerei 20-25°C punem untul moale si mixam pana devine o crema usor de intins.
Pentru acoperit tortul am ales o crema pe baza de unt, dupa acoperirea tortului, ea se intareste, si puteti sa ornati dupa cum doriti, un efect velour, se poate colora cu un aerograf, se poate inveli in pasta de zahar sau un ornament mai simplu cum am facut eu...o glazura de ciocolata, cu macarons, cu sfere de ciocolata si la pretentia fiicei mele, model de Hello Kitty!

  Sper sa va inspire!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ciocolata alba si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Retete similare

Desert tort cu ciocolata, cafea si whisky

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata, cafea si whisky

Pentru blatul de cacao:       Intr-un bol marisor topim ciocolata, peste adaugam untul topit, amestecam, adaugam si frisca lihida calda, amestecam din nou dupa care adaugam ouale...

Citeste continuarea

Desert tort de ciocolata si cafea cu glazura oglinda

Postat de ancutsa

Desert tort de ciocolata si cafea cu glazura oglinda

Blatul: Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă pe rând zahărul, gălbenuşurile, uleiul, apa. Apoi se adaugă praful de copt şi făina, amestecând...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2021, 20:53
Delicios!
la 15.05.2021, 21:05
Ce bine arată!
la 15.05.2021, 23:40
la 16.05.2021, 08:48
la 16.05.2021, 08:55
Super!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking