Desert tort cu ciocolata alba si crema de mure cu iaurt

Postat de rocsi_1612 in Torturi
1 Ian 2022 | 3567 vizualizari
Desert tort cu ciocolata alba si crema de mure cu iaurt

 Cand vine vorba de torturi, daca folosesc o crema de ciocolata imi place sa o combin cu fructe. Dupa ciocolata alba nu prea ma omor, mi se pare prea dulce pentru gustul meu. Dar daca la acest tort am ales sa pregatesc un ganache de ciocolata alba, m-am gandit sa il combin cu o crema acrisoara din mure si iaurt. A fost alegerea perfecta, pentru noi si pentru musafiri. Am mancat o felie fara sa ma plang ca este prea dulce si parca as mai fi mancat una, dar era seara! 

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 40 gr unt topit
    • 3 linguri ulei
    • 4 linguri lapte
    • 7 linguri faina
    • 1 lingurita cu varf praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    Pentru ganache-ul de ciocolata alba:
    • 250 gr ciocolata alba
    • 200 ml smantana pentru frisca
    Pentru crema de mure cu iaurt:
    • 400 gr mure
    • 4 linguri zahar
    • 200 gr iaurt grecesc
    • 150 ml smantana pentru frisca
    • 3 linguri zahar pudra
    • 5 foi de gelatina
    In plus:
    • sirop de vanilie
    • 200 ml smantana pentru frisca + 1 lingura zahar pudra
    • decoratiuni

Mod de preparare

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul lingura cu lingura si mixati pana obtineti o bezea ferma. Puneti galbenusurile, untul topit, uleiul, laptele si mixati usor. Adaugati si vanilia. Cerneti faina intr-un bol cu praful de copt, le incorporati si invartiti usor cu o paleta de silicon. Impartiti compozitia in 3 boluri, in mod egal. Tapetati cu hartie de copt o tava de 26 cm. Puneti prima parte de compozitie, o nivelati. O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10 minute. La fel procedati si cu celelalte doua foi. Le lasati sa se raceasca dupa ce le coaceti. Puteti opta sa coaceti blatul intreg si apoi sa il taiati in 3 foi.

Ganache-ul de ciocolata alba: Intr-un bol de inox puneti ciocolata alba rupta bucatele cu frisca. Le transferati pe baie de aburi, amestecati continuu, pana ciocolata este complet topita. Amestecati bine, dati vasul deoparte de pe foc. O bagati in frigider 3-4 ore, apoi scoateti crema si o mixati pana devine spumoasa.  Crema de mure cu iaurt: Puneti foile de gelatina la hidratat in apa rece. Murea o rasturnati intr-o cratita, adaugati si zaharul. Le transferati pe foc, amestecati din cand in cand, lasati sa clocoteaca la foc mic, 3-4 minute. Luati de pe foc, pregatiti un bol pe care asezati o sita, rasturnati murea in sita si frecati cu o paleta ca sa indepartati semintele. In piureul de mure cald, puneti foile de gelatina scurse de apa, amestecati bine. Lasati piureul de mure sa se racoreasca complet. Intr-un bol puneti frisca rece cu zaharul pudra si le mixati 1 minut. Adaugati iaurtul, mixati, apoi incorporati piureul de mure. Asezati pima foaie de blat pe un platou si puneti un inel detasabil in jurul sau. O insiropati cu putin sirop de vanilie, puneti crema de ciocolata si o nivelati. Puneti a doua foaie, insiropati, crema de mure, ultima foaie si insiropati. Acoperiti tortul si il dati la rece peste noapte. Mixati 200 ml de smantana pentru frisca rece cu o lingura de zahar pudra, pana obtineti o consistenta spumoasa. Scoateti tortul de la rece, indepartati inelul. Imbracati tortul in frisca, apoi il decorati. Il mai dati jumatate de ora la rece si serviti. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ciocolata alba si crema de mure cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort ''Mama 75''

Postat de Constelatialeu

Desert tort ''Mama 75''

Tortul l-am facut dreptunghiular, am copt blaturile si am asamblat tortul intr-o tava cu dimendiunile de 36/24 cm. Blatul 1 : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul...

Citeste continuarea

Desert tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Postat de mirela0911

Desert tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Se toarna laptele si se mixeaza la viteza mica. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.01.2022, 20:55
la 01.01.2022, 21:51
la 01.01.2022, 23:21
Delicios tort
la 02.01.2022, 00:13
la 02.01.2022, 01:39

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking