Desert tort cu ciocolata, mure si dantela de ciocolata
Postat de oanapl in Torturi 20 Apr 2020 | 3348 vizualizari
Ieri a fost ziua de naștere a mezinei noastre. De multă vreme aștepta acest moment și ne spunea încântată că va avea o petrecere cu mulți copii și multe cadouri, la spațiul de joacă. Din păcate, din cauza restricțiilor din această perioadă am făcut o petrecere în familie, fără invitați. Am încercat să suplinesc acest lucru, pregătind un tort cât mai frumos, ornat cu o prințesă.
Am avut puțin de furcă la decorarea tortului (a dantelei de ciocolată), dar m-am bucurat enorm că tortul a fost pe placul sărbătoritei.
Pentru caramel am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Panacris. Mi-a dat puțin de furcă și caramelul, pentru că s-a topit puțin mai greu carameaua cea mare. În final am reușit să obțin un caramel legat, delicios. Nu știu care este motivul pentru care s-a înmuiat puțin în momentul în care am pus cremele peste el. Dacă ar fi să refac tortul aș renunța la caramel: și pentru că s-a prelins, dar și pentru că era puțin prea dulce tortul (ținând cont de faptul că am folosit 350g ciocolată pentru a pregăti blatul și crema).
Inapoi la reteta
|