Desert tort cu ciocolata si crema de vanilie

Postat de merisor67 in Torturi
12 Noi 2019 | 4617 vizualizari
Desert tort cu ciocolata si crema de vanilie

Cu blat din albușuri cu cacao, cremă de vanilie cu lapte condensat și cremă de ciocolată, iese un tort delicious și aspectuos, demn de o aniversare, sau de o sărbătoare.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 albușuri
  • 125 g zahăr
  • 100 g nucă măcinată fin
  • 100 g făină
  • 200 g ciocolată amăruie(74%)
  • 200 g unt(82%)
  • un praf sare
  • 5 g praf de copt
  • 1 vârf cuțit bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • Pentru sirop:
  • 450 ml apă
  • 50 g zahăr
  • 2 lingurițe esență de rom
  • Pentru crema de vanilie:
  • 6 gălbenușuri
  • 100 g zahăr
  • 50 g zahăr vanilat
  • 3 lingurițe esență de vanilie
  • 1 l lapte
  • 75 g amidon
  • 25 g făină
  • 1 praf de sare
  • 300 g unt cu 82% grăsime
  • Pentru crema de ciocolată amăruie:
  • 400 g ciocolată amăruie
  • 400 ml frișcă lichidă, îndulcită
  • 1 praf de sare
  • 250 g mascarpone
  • 2 lingurițe esență de rom
  • flori din pastă de zahăr pentru decor
  • 14 pișcoturi cu cacao

Mod de preparare

Pornim cuptorul la 180 de grade C.
Topim la bain marie, ciocolata ruptă în bucăți, împreună cu untul.
Amestecăm până omogenizăm bine compoziția, apoi o lăsăm să se tempereze până preparăm bezeaua.
Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste ele.
Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și din nou mixăm până obținem o bezea fermă.
Încorporăm bezeaua în compoziția de ciocolată, folosindu-ne de o spatulă.
Încorporăm, treptat, nuca măcinată, bicarbonatul stins în zeama de lămâie, apoi făina cernută împreună cu praful de copt.
Omogenizăm compoziția după fiecare adaos.
Tapetăm tava cu hârtie de copt la bază, iar pereții îi ungem cu puțin ulei și îi pudrăm cu zahăr pudră.
După cum am mai spus, zahărul de pe pereții tăvii, are rolul de a desprinde blatul copt de pe pereți, este mai eficient decât făina(truc deprins de la Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani).
Coacem blatul pentru 30-35 de minute  la 180 de grade, apoi îl lăsăm 10-15 minute să se tempereze în formă.

Preparăm crema de vanilie

Frecăm gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul, apoi le diluăm cu puțin lapte rece și adăugăm făina amestecată cu amidonul.
Restul de lapte îl adăugăm fierbinte peste compoziția de mai sus.
Fierbem crema de vanilie până se îngroașă ca o budincă, apoi stingem focul, adăugăm esența și o acoperim cu folie alimentară.
Dăm crema la rece, iar când este complet răcită, încorporăm în ea untul moale, mixat cu zahărul vanilat.

Preparăm crema de ciocolată amăruie.

Punem frișca la încălzit, fără a o lăsa să atingă punctul de fierbere.
Rupem ciocolata în bucăți mici și o adăugăm peste frișca încălzită.
Amestecăm intens până se omogenizează crema, apoi adăugăm esența și o dăm la rece.
Când este bine răcită, introducem mixerul în ea și o mixăm până devine cremoasă și încorporăm în ea mascarponele.

Asamblam tortul

Secționăm blatul în două părți, așezăm partea de deasupra pe platou și o înconjurăm cu inelul detașabil de la forma de copt.
O însiropăm cu siropul răcit, preparat prin fierberea apei cu zahărul și adăugând la final esența de rom.
Întindem jumătate din crema de vanilie peste blat, apoi așezăm peste aceasta pișcoturile trecute ușor prin sirop.
Întindem restul de cremă, dar oprim și pentru decor puțină, iar deasupra cremei așezăm partea a doua de blat însiropată în prealabil.
Dăm tortul la rece pentru aproximativ o oră, să se așeze bine straturile.
Apoi, îndepărtăm inelul detașabil și decorăm tortul cu crema de ciocolată.
Întindem jumătate din cremă peste tort, iar cu cealaltă jumătate decorăm tortul deasupra cu un posh cu dui, creând trandafiri.
Cu restul de cremă albă scriem ”La mulți ani” și asigurăm suportul pentru trandafirii din pastă de zahăr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ciocolata si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Desert tort aniversar Unicorn

Postat de momo121

Desert tort aniversar Unicorn

Pentru blatul de vanilie: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica 70g le...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si caise

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata si caise

Pentru blatul vanilat:          Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am optinut o bezea ferma si lucioasa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2019, 13:38
Ce bine am nimerit!! ) Multumim de tort!
la 12.11.2019, 14:36
CEL MAI BUN!
la 12.11.2019, 14:50
La muulti ani!
la 12.11.2019, 15:48
Delicios tortul! La multi ani frumosi!
la 12.11.2019, 16:06
Frumos

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking