Desert tort cu ciocolata si dantele

Postat de ancutsa in Torturi
31 Ian 2021 | 2290 vizualizari
Desert tort cu ciocolata si dantele

Cine ar ghici că în spatele unui decor delicat cu flori colorate și dantele de zahăr, se ascunde un blat de cacao, nu prea dulce, cu note robuste, însiropat cu cafea, umplut cu cremă ganache? Un echilibru între feminin și masculin, un fel de yin și yang.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g unt gras moale,
  • Un praf de sare,
  • 6 ouă L,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 65 ml lapte,
  • 30 g cacao,
  • 190 g făină,
  • 7 g praf de copt,
  • Pentru însiropat:
  • 400 ml apă,
  • 2 ml îndulcitor,
  • 3 linguriţe cafea solubilă,
  • Pentru crema ganache:
  • 120 g bănuți de ciocolată cu lapte Callebaut 33,6% cacao,
  • 230 ml frişcă lichidă,
  • Pentru decor:
  • 250 ml frişcă lichidă,
  • 250 g cremă mascarpone,
  • Perle de zahăr,
  • Zahăr colorat verde,
  • Un vârf de cuțit colorant alimentar roșu gel,
  • Un vârf de cuțit colorant alimentar galben gel,
  • Zahăr colorat verde,
  • 2 bucăți dantelă de zahăr (40 cm fiecare), pentru care vă voi prezenta rețeta separat

Mod de preparare

 

 Blatul:

Bați cu mixerul, albușurile cu sarea și îndulcitorul și dai deoparte.

Separat, bați untul cu mixerul, până se deschide ușor la culoare, adaugi treptat gălbenuşurile, laptele, cacaoa, praful de copt. Încorporezi ½ din cantitatea de făină, 1/2 din albuşurile bătute spumă, apoi restul de făină și restul de albușuri.

Obții o compoziţie cremoasă (ca la negresă) pe care o torni într-o tavă pregătită cu foaie de copt sau unsă cu grăsime și dai la cuptorul preîncălzit aprox 25 de minute, la foc mediu (sau până trece testul scobitorii). Lași la răcit.

Tai blatul în 3 foi.

 

Pentru însiropat:

Pregătești cafeaua (din cafea solubilă, nu măcinată, pentru că e mai fină și nu mai e nevoie să o strecori, dar și pentru că are o aromă mai intensă). Lași la răcit.

 

Crema ganache:

Pui pe baie de abur frișca lichidă împreună cu ciocolata, iar când s-a topit ciocolata, amesteci bine și dai la rece. Bați cu mixerul sau cu o spatulă, pentru o consistență fină, cremoasă.

 

Montare și decor:

Umpli tortul cu crema ganache.

Pentru decor, pregătești o cremă albă: bați cu mixerul frișca lichidă, mai moale, adaugi mascarponele și mai amesteci până capătă o consistență cremoasă.

Îmbraci tortul în alb.

Crema rămasă o împarți în 2 boluri și o amesteci cu colorant alimentar roșu, respectiv galben. Umpli un poș cu cele 2 culori, alternându-le și decorezi tortul cu flori mari, colorate, perle de zahăr și zahăr colorat pe capac, iar cu dantelele pe margine.

  

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

 

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/01/tort-cu-ciocolata-si-dantele.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ciocolata si dantele" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Coffe Chocolate

Postat de Ela68

Tort Coffe Chocolate

Mod de preparare blat ciocolata: 1. Topim ciocolata la Bain-Marie, adaugam untul, zaharul si omogenizam.  2. Adaugam ouale pe rand, amestecand cu grija dupa fiecare , apoi sarea,...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu capsuni fara coacere

Postat de rocsi_1612

Desert cheesecake cu capsuni fara coacere

Crusta: Topiti untul pe baie de aburi. Biscuitii ii rupeti bucati, ii rasturnati in blender si ii macinati. Amestecati biscuitii macinati cu untul, invartiti bine amestecul cu o paleta, iar la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2021, 23:27
la 01.02.2021, 06:34
Grozav!
la 01.02.2021, 09:20
Ce dantelă frumoasă, la tortulețul tău...!
la 01.02.2021, 09:40
la 01.02.2021, 11:32
Motan

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking