Desert tort cu ciocolata si mascarpone

Postat de Zamfira in Torturi
5 Apr 2020 | 13989 vizualizari
Desert tort cu ciocolata si mascarpone

Ingrediente

  • Blat de tort cu cacao
    • 6 albușuri
    • 6 galbenușuri
    • 30 g cacao (3 linguri)
    • 180 g făină
    • 1/2 pliculeț praf de copt
    • 200 g zahăr
    • 4 linguri apă rece
    • 4 linguri ulei
    • un praf de sare
    Cremă de ciocolată cu mascarpone
    • 100 g ciocolată neagră
    • 150 g ciocolată cu lapte
    • 500 g mascarpone
    • 4 linguri zahăr pudră
    • 250 ml smântână pentru frișcă
    • 2 esențe rom
    Glazura de ciocolată
    • 100 g ciocolată neagră
    • 100 ml smântână pentru frișcă
    Pentru însiropat – sirop (apă cu zahăr caramelizat) și rom Decor – cicoolată răzuită

Mod de preparare

Blat:

Batem albușurile spumă și adăugăm treptat zahărul și batem în continuare până când se face ca o bezea. Punem sarea peste gălbenușuri, le mixem cu uleiul (punem treptat), apoi punem treptat apa. Compoziția de gălbenușuri punem în trei tranșe peste albușurile bătute. Amestecăm de jos în sus. Punem făina, praful de copt și cacao în ploaie, să fie cernută, foarte ușor amestecăm de jos în sus. Tapetăm cu hârtie pentru copt, o tavă cu margine detașabilă de 22 cm. Turnăm compoziția și-l punem în cuptorul preîncălzit la 200 C pentru 10 minute, apoi pentru încă 25 minute la 180 C. Lăsăm blatul să se răcească și abia apoi îl scoatem din formă. Tăiem blatul în trei părți(în poză nu am prins și a treia parte).

Crema cu ciocolată și mascarpone

Amestecăm crema de brânză mascarpone cu cele patru linguri de zahăr pudră.

Punem la topit pe baia de abur, ciocolata neagră și ciocolata cu lapte

Amestecăm ușor cu crema mascarpone, adăugăm treptat puțin câte puțin. Ciocolata topită să o luați de pe aburi, după ce s-a topit și urmează adăugarea cremei de mascarpone.

Mixăm smântâna pentru frișcă. Nu este nevoie să adăugăm zahăr.

Punem frișca peste cremă și o amestecăm ușor.

Glazura

Încălzim smântâna pentru frișcă, să nu-l fierbeți, doar să o încălziți bine. Adăugăm ciocolata mărunțită, amestecăm până când se topește ciocolata. Lăsăm la răcit.

Finalizarea tortului

Asamblarea tortului. Pentru însiropare, 200 ml sirop din apă și zahăr ars și 2 fiole rom. Tăiem blatul de tort cu cacao în trei părți egale. 

Punem primul strat în forma de tort în care l-am copt.

Însiropăm blatul și punem jumătate din cantitatea de cremă, apoi punem al doilea star de blat, însiropăm și punem și restul de cremă în final punem și al treilea strat de blat și însiropăm. Lăsăm tortul la rece peste o noapte.

Înainte să folosiți crema, puneți deoparte 4-5 linguri de cremă pentru a doua zi, este necesar pentru a îmbrăca tortul cu cremă.

Îndepărtăm marginea formei de tort. Nivelăm marginile tortului și deasupra cu crema păstrată. Înainte de utilizare, crema trebuie scoasă de la frigider cu cel puțin 20 de minute mai repede.

Turnăm glazura călduță, să nu fie fierbinte.

Presărăm ciocolată răzuită.

Se mai lasă la rece încă 4-5 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Retete similare

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi....

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si visine

Postat de oanapl

Desert tort cu ciocolata si visine

Se încălzesc 200g smântână pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată neagră tăiată bucățele mici și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2020, 18:52
Prima sosita, prima servita!
la 05.04.2020, 18:54
Ce bine arată!
la 05.04.2020, 18:54
Cu mult drag vă servesc. mai avem
la 05.04.2020, 18:55
Mulțumesc pentru apreciere!
la 05.04.2020, 19:12
Mmm...ce bunatate!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking