Desert tort cu ciocolata si mure

Postat de licurici_lra in Torturi
20 Feb 2019 | 3899 vizualizari
Desert tort cu ciocolata si mure

Ingrediente

  • Pentru blat(18cm):
    • 4 oua;
    • 4 linguri de zahar tos;
    • 1 lingura lapte;
    • 4 linguri cu varf faina;
    • 1 lingura cu varf cacao;
    • 1 lingura ulei;
    • 1/2 plic praf de copt Dr. Oetker;
    • 1 lingurita esenta naturala vanilie de Madagascar Dr. Oetker.
  • Pentru crema de ciocolata:
    • 300 ml frisca lichida;
    • 300 g ciocolata cu 40% cacao;
  • Sirop: 300ml apa + un plic ciocolata calda alba.
  • Glazura de ciocolata: 100 g ciocolata neagra, 120ml frisca lichida.
  • Mure.

Mod de preparare

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie.

Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar.

Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt (cernute). Se pune putin cate putin, amestecand cu o spatula, de jos in sus.

Aluatul se imparte in 2. O parte se amesteca cu o lingura de lapte si o lingura de cacao.

Se tapeteaza o forma de tort cu foaie de copt (diametrul de 18cm), se adauga alternativ, cate o lingura din fiecare aluat.

Se da la cuptor pentru 25 min. Se verifica cu scobitoarea daca a fost gata si se lasa la racit cateva ore sau pana a doua zi.

Pentru crema, frisca lichida se incalzeste pe foc, iar cand incepe sa fiarba, se opreste focul si se adauga ciocolata rupta in bucati.

Se lasa cateva minute, fara a se amesteca, apoi se amesteca cu telul, pana se topesc toate bucatile de ciocolata.

Ciocolata se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se baga in frigider pentru 3 ore sau in congelator pentru 45min.

Cand s-a racit bine, crema se mixeaza cateva minute la viteza maxima, dar nu foarte mult, pentru ca se poate taia.

Crema se baga la frigider, 20min.

Pentru glazura, ciocolata se rupe in bucati mici si se pune pe foc impreuna cu frisca lichida. Se amesteca pana se topeste ciocolata, apoi se lasa la racit, pana se asambleaza tortul.

Asamblare: Blatul se taie in 2 si se asambleaza in forma de tort.

Fiecare felie de blat se insiropeaza.

Peste prima felie de blat se pune crema, bucati de mure, crema, apoi cealalta felie de blat.

Se opreste putina crema pentru imbracat tortul.

Se baga in frigider pentru cateva ore, apoi se pune deasupa glazura si se orneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ciocolata si mure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu biscuiti oreo, ciocolata si mure

Postat de oanapl

Desert tort cu biscuiti oreo, ciocolata si mure

Se încălzesc 200g smântână pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată neagră tăiată bucățele mici și se...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema namelaka de mure si ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort cu crema namelaka de mure si ciocolata

Crema namelaka, se pregătește cu cel puțin 12 ore înainte de a asambla tortul, deoarece trebuie să stea la frigider. Pentru început se pregătește piureul de fructe. Se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2019, 19:11
Wooow ! Ce tort deosebit ai facut tu aici!
la 20.02.2019, 19:11
frumos
la 20.02.2019, 19:12
Arată minunat...!
la 20.02.2019, 19:13
la 20.02.2019, 19:22
Multumesc!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking