Ingrediente
- Pentru blat:
- 9 albusuri (296 g);
- 9 linguri de zahar (120g);
- 5 linguri faina (90 g);
- un praf de copt;
- 120 g fulgi de cocos;
- un praf de sare.
- Pentru crema:
- 250 g crema mascarpone;
- 2 linguri zahar pudra;
- 50 g ciocolata alba;
- zeama de la o lamaie;
- 80 ml frisca lichida.
Mod de preparare
Pentru blat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data.
Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza incet in spuma de albusuri, apoi se adauga fulgii de cocos.
Compozitia se pune intr-o forma cu peretii detasabili, de 26 cm. Se poate folosi si o forma cu diametrul mai mic, daca doriti sa faceti mai multe straturi.
Se baga in cuptorul preincalzit, la 160 grade, pentru 20-25min.
Se scoate imediat din cuptor si din forma, apoi se lasa la racit pe un gratar.
Dupa ce s-a racit, blatul se taie in 2.
Pentru crema, mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra, apoi se adauga, putin cate putin, ciocolata alba topita si zeama de lamaie.
Frisca lichida se mixeaza, apoi se incorporeaza in crema de mascarpone.
Se baga la frigider, pana se raceste blatul.
Blatul se taie in 2, la mijloc se pune crema (se patreaza putin pentru exterior) si se decoreaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu cocos si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|