Desert tort cu crema de afine, ciocolata si blat de biscuiti

Postat de oanapl in Torturi
18 Iun 2017 | 5332 vizualizari
Desert tort cu crema de afine, ciocolata si blat de biscuiti

Tortuletul a iesit delicios, dar nu mi-a placut ca nu au iesit egale cremele. Daca ar fi sa-l refac, as pune mai putina frisca lichida in crema cu afine. Cred ca 100 ml era suficient.

Ingrediente

  •  blat:
  • 250 g biscuiti
  • 140 g unt
  •  crema de ciocolata:
  • 250 g mascarpone Delaco
  • 100 g ciocolata neagra 74% cacao
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g zahar
  •  crema de afine:
  • 250 g afine
  • 70 g zahar
  • 150 g iaurt simplu
  • 250 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • 50 ml apa
  •  ornat:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 150 ml frisca lichida

Mod de preparare

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Pui o forma cu pereti detasabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru de 20 cm) si torni compozitia de biscuiti, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider si intre timp pregatesti crema de ciocolata.
Pentru crema de ciocolata, maruntesti ciocolata neagra. Incalzesti 100ml de frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata si amesteci pana obtii o crema omogena. O dai la rece pentru 1-2 ore (acum fiind asa frig afara -9 grade, o scoti pe geam si se raceste in cateva minute), apoi o mixezi.
Mixezi crema mascarpone cu zaharul macinat si apoi adaugi crema de ciocolata si mixezi pana cand se omogenizeaza compozitia. Torni crema de ciocolata peste blatul de biscuiti si dai la rece.
Mixezi afinele si le treci printr-o strecuratoare pentru a elimina cojile. Pui gelatina la hidratat, in apa rece. Adaugi gelatina (topita in prealabil pe baie de aburi) peste crema de afine si amesteci cu iaurtul. Mixezi frisca lichida cu zaharul macinat si apoi adaugi crema de afine. Mixezi usor pana la omogenizare. Torni crema de afine peste crema de ciocolata si dai la rece. Dupa 2 ore, cand crema s-a intarit, indepartezi inelul de tort. Inainte de a desface inelul de tort, treci cu grija, de jur imprejur cu un cutit, pentru a dezlipi marginile. 
Incalzesti 100 ml frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata maruntita si amesteci pana obtii o crema omogena. O lasi sa se raceasca putin si o torni peste tort lasand sa curga usor peste margini. Ornezi dupa imaginatie. 
Mixezi frisca lichida ramasa si decorezi tortul dupa imaginatie. Lasi tortul la rece pentru cateva ore si apoi il servesti.


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de afine, ciocolata si blat de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu biscuiti oreo, ciocolata si mure

Postat de oanapl

Desert tort cu biscuiti oreo, ciocolata si mure

Se încălzesc 200g smântână pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată neagră tăiată bucățele mici și se...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu ciocolata si mure

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu ciocolata si mure

Blat: Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin cu mâna până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.06.2017, 22:28
la 18.06.2017, 22:28
la 18.06.2017, 22:46
Foarte bun!
la 18.06.2017, 22:47
Multumesc!
la 19.06.2017, 02:47

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking