Desert tort cu crema de cafea, vanilie si zmeura

Postat de rocsi_1612 in Torturi
18 Sep 2018 | 2300 vizualizari
Desert tort cu crema de cafea, vanilie si zmeura

Un alt tort delicios, cu o combinatie de creme minunata si un decor destul de simplu, asa cum cred ca am obisnuit pe toata lumea! Nu fac arta, dar imi place ca la gust sa fie minunat si asta imi reuseste mereu!

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri zahar
    • 4 linguri ulei
    • 4 linguri lapte
    • 1 lingura cacao
    • 6 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Pentru crema de cafea:
    • 500 gr mascarpone
    • 100 ml expresso fara zahar
    • 3 linguri zahar pudra
    • 3 foi de gelatina
    Pentru crema de vanilie:
    • 2 galbenusuri
    • 5 linguri zahar
    • 450 ml lapte
    • 4 linguri amidon
    • 50 gr unt
    • 2 lingurite vanilie
    • 2-3 linguri zeama de lamaie
    • zmeura
    In plus:
    • 10-12 piscoturi
    • sirop de zmeura
    • 350 ml smantana pentru frisca
    • 2 linguri zahar pudra
    • 60 gr ciocolata neagra + 4 linguri lapte
    • trufe de ciocolata
    • flori din zahar
    • visine

Mod de preparare

Blatul:

Intr-un bol mixati galbenusurile cu zaharul.

Adaugati uleiul, apoi laptele si vanilia.

Incorporati faina, cacaua si praful de copt, cernute.

Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare.

Le adaugati peste compozitia de mai sus, amestecati usor cu o paleta.

Tapetati o tava rotunda, cu diamentru de 24 cm, cu hartie de copt. Turnati compozitia de blat, o nivelati si o introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade. Coaceti blatul 25-30 de minute, pana este bine patruns. Faceti testul cu scobitoarea. Cand este gata, il scoateti din cuptor sa se racesca, apoi il taiati in doua foi.

Crema de vanilie: Galbenusurile le mixati cu zaharul. Adaugati laptele, amestecati bine, apoi amidonul si invartiti pana se dizolva complet. Transferati totul intr-o cratita, puneti cratita pe foc. Amestecati continuu in crema, pana se ingroasa ca o budinca. Cand este gata, o luati de pe foc, incorporati untul si amestecati. Acoperiti crema cu folie si o dati la rece. Cand s-a racit, adaugati vanilia, zeama de lamaie si o mixati.

Crema de cafea: Hidratati in apa rece foile de gelatina, 5-7 minute. In cafeaua calda, nu fierbinte, puneti foile de gelatina hidratate si scurse de apa. Amestecati bine pana se dizolva. Mascarponele il mixati cu zaharul pudra, apoi adaugati amestecul de cafea cu gelatina, mixati bine. Asezati prima foaie de blat pe un platou, montati un inel detasabil il jurul sau. Insiropati cu putin sirop de vanilie, puneti crema de cafea, o nivelati. Asezati piscoturile trecute prin sirop de zmeura, puneti crema de vanilie, o nivelati, asezati din loc in loc zmeura. Puneti ultima foaie de blat, o insiropati. Dati tortul la rece peste noapte sau macar 4 ore.

Smantana pentru frisca, rece, o mixati spuma impreuna cu zaharul pudra. Dupa ce tortul a stat la rece, il scoateti de la frigider, indepartati inelul. Imbracati tortul in frisca.

Topiti pe baie de aburi ciocolata cu laptele. Pe o parte a tortului puneti ciocolata topita si o lasati sa curga si pe margini, pe cealalta parte faceti moate din frisca cu un pos. Il decorati cu trufe de ciocolata, visine, floricele din zahar si ce va mai place. Il dati la rece inca 1-2 ore, apoi il portionati si serviti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de cafea, vanilie si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Retete similare

Desert tort cu migdale, creme de ness si caramel, zmeura si flori

Postat de ancutsa

Desert tort cu migdale, creme de ness si caramel, zmeura si flori

  Blatul: Se bat spumă, cu mixerul, albușurile și un praf de sare, se adaugă pe rând gălbenușurile și îndulcitorul. Se adaugă ingredientele uscate (migdalele...

Citeste continuarea

Desert tort bogat

Postat de cristinutanicolita

Desert tort bogat

Cum procedezi pt fiecare blat: Separi ouale. Bati albusurile spuma cu zaharul apoi adaugi faina in ploaie si celelalte ingrediente pentru fiecare blat. Blat 5: Bati albusurile spuma cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.09.2018, 11:10
Arata demential si cred ca e super gustos...
la 18.09.2018, 11:13
Un tort minunat, iar combinația reușită de ingrediente îl face delicios!
la 18.09.2018, 12:13
superb si foarte gustos!
la 18.09.2018, 12:24
ce frumos este!
la 18.09.2018, 12:34

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking