Desert tort cu crema de ciocolata

Postat de sufletista in Torturi
1 Aug 2017 | 3330 vizualizari
Desert tort cu crema de ciocolata

La multi ani Bucataras

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua
  • 1 avocado
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g cacao
  • 200 g zahar
  • 2 cani faina
  • 1 cana ulei
  • 1,1/2 cana lapte
  • esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • Crema
  • 500 ml frisca
  • 200 g smantana
  • 200 g ciocolata
  • 50 g unt
  • Decor
  • 300 g rolls
  • ciocolata

Mod de preparare

Blat-intr-un bol, amestecam faina cu zaharul, cacao, zaharul vanilat. Facem o adancitura, adaugam ouale batute cu laptele, uleiul, esenta de rom, bicarbonatul si praful de copt stins in zeama de lamaie.

Amestecam bine pana ce se omogenizeaza, adaugam avocado  pe care l-am pisat cu furculita si amestecam.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine, dupa care taiem in 3 felii.

Crema-intr-un ibric adaugam untul, ciocolata rupta bucatele,100 ml frisca, punem pe foc mic amestecand continuu pana ce topeste, apoi acoperim cu folie si lasam sa se raceasca foarte bine, dupa care mixam pana ce isi dubleaza volumul.

Mixam smantana impreuna cu frisca, adaugam crema de ciocolata si omogenizam.

Ansamblare-asezam prima foaie, o insiropam cu (apa fiarta cu zahar si esenta de rom si racita), adaugam crema de ciocolata -foaie -insiropam -crema-foaie -insiropam si imbracam tortul in crema ramasa.

Dam la frigider 1 ora dupa care decoram cu rolls sau dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2017, 21:29
la 01.08.2017, 21:59
Foarte bun!
la 01.08.2017, 22:07
minunat!
la 01.08.2017, 22:27
Foarte frumos si bun!
la 01.08.2017, 22:38
Iar ne rasfeti cu un tort!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking