Desert tort cu crema de ciocolata alba si coacaze

Postat de sufletista in Torturi
3 Feb 2019 | 1402 vizualizari
Desert tort cu crema de ciocolata alba si coacaze

Ingrediente

  • Blat
  • 8 oua
  • 6 linguri zahar pudra
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 coaja si zeama de la lamaie
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema de coacaze
  • 200 g coacaze neagra
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 200 ml frisca
  • 200 g crema de branza
  • Crema de ciocolata alba
  • 300 g ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 300 g zmeura
  • Decor
  • 200 ml smantana
  • 1 lingura sirop de coacaze
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca
  • 25 g unt

Mod de preparare

Blat-Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zeama de lamaie si zaharul pudra. Mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Separat amestecam galbensurile cu uleiul, coaja de lamaie, esenta de vanilie, adaugam in fir subtire peste bezea, amestecam usor cu o paleta.

Cernem faina cu praful de copt, peste compozitia de oua, amestecam usor cu o paleta cu miscari usoare de jos in sus.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.lasam  sa se raceasca foarte bine dupa care taiem in 4 parti egale.

Crema de coacaze-intr-un ibric adaugam coacazele,zaharul,apa si punem pe foc pana ce se topeste zaharul si se ingroasa siropul,lasam sa se raceasca.

Mixam frisca cu crema de branza pana ce devine pufoasa si isi dubleaza volumul,adaugam coacazea si omogenizam.Dam la rece pana ce ansamblam tortul.

Crema de ciocolata alba-Topim ciocolata cu 200 ml smantana si untul,acoperim cu folie alimentara si dam la rece (daca ne grabim punem vasul in congelator)pana ce se raceste si crema se ingroasa.

Mixam smantana ramasa cu zeama de lamaie pana ce devine pufoasa,adaugam ciocolata si mixam pana ce se omogenizeaza.

Ansamblare-prima foaie-sirop-crema de coacaze(din care oprim cateva linguri)-a 2 foaie -sirop-1/2 crema de ciocolata alba-zmeura-a 3 foaie-sirop-crema de ciocolata amestecata cu crema de coacaze-a 4 foaie de blat-insiropam si dam larece 30 min dupa care imbracam tortul cu frisca si decoram dupa plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ciocolata alba si coacaze" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Desert tort cu crema de portocale si mousse de ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema de portocale si mousse de ciocolata

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, apoi adaugati indulcitorul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati...

Citeste continuarea

Desert tort V.51

Postat de Constelatialeu

Desert tort V.51

Blat : Am mixat cele 4 albusuri cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile cu miscari...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2019, 13:02
Bun tortul
la 03.02.2019, 13:25
Ce de torturi faine ai adus, Lau!
la 03.02.2019, 14:11
la 03.02.2019, 15:22
la 03.02.2019, 18:35
Bunatati una si una! Bravo!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking