Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si bezele

Postat de rocsi_1612 in Torturi
19 Mai 2017 | 300 vizualizari

Mi-a placut mult provocarea celor de la Nestle Dessert Romania si, cum am primit si ceva ciocolata de la ei, era musai sa pregatesc ceva bun. M-am oprit la o combinatie care este adorata de multi iubitori ai dulciurilor: blat pufos de cacao, crema spumoasa de ciocolata, bucati proaspete de capsuni si bezele. Eeeee, ce spuneti?

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 3 lingrui faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare

Pentru crema:

  • 350 gr ciocolata neagra Nestle
  • 400 ml frisca lichida
  • 3 linguri amaretto

Pentru insiropat:

  • 3 lingurite ness
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amaretto
  • apa fierbinte

Mai avem nevoie:

  • 200-250 gr capsuni proaspete
  • 15 bezele
  • 50 gr fistic

Mod de preparare

Incepem cu crema de ciocolata, pentru ca trebuie sa stea la rece.
Ciocolata o rupem bucatele si o punem intr-un bol de inox.
Turnam frisca lichida peste, transferam bolul pe baie de aburi.
Amestecam continuu, pana ciocolata este complet topita.
Cand ciocolata s-a topit de tot, luam bolul de pe foc, il lasam 5-10 minute la temperatura camerei, apoi dam crema la frigider peste noapte sau 4-5 ore.
Dupa acest timp, mixam crema la o viteza mare pana devine spumoasa.
Incorporam amaretto, amestecand totul cu o paleta de silicon.

Blatul:
Galbenusurile le mixam cu zaharul, pana se albesc.
Adaugam uleiul, apoi faina, praful de copt si cacao.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Le incorporam peste galbenusuri impreuna cu vanilia, cu ajutorul unei palete.

Impartim compozitia in 3 boluri in mod egal.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda, cu diametrul de 20 cm.
Punem prima parte de compozitie, o nivelam.
Bagam prima foaie de blat in cuptorul incins, pentru 10 minute la 180 de grade.
Cand este gata, o scoatem si le coacem pe urmatoarele.

Lasam cele 3 foi de blat sa se raceasca.
Siropul:
Intr-o cana punem ness-ul cu zaharul si cateva picaturi de apa fierbinte, frecam bine.
Adaugam circa 200 ml apa fierbinte, amestecam si il lasam sa se raceasca.
Peste ness-ul rece adaugam amaretto.
Spalam capsunile. Cateva le taiem bucati potrivite, restul le pastram pentru decor.
Crema o impartim in 3 parti egale.
Asezam prima foaie de blat pe un platou, montam un inel detasabil in jurul sau.
Il insiropam cu ness, punem prima parte de crema, o nivelam.
Asezam bucati de capsuni si rupem cate 4-5 bezele.

Venim iar cu blat, insiropam, crema, capsuni si bucati de bezele.
Punem si ultima foaie de blat, o insiropam si dam tortul la rece 4-5 ore.
Dupa acest timp, il scoatem de la rece si indepartam inelul detasabil.
Cu crema ramasa imbracam tortul.
Pe margine facem un model, cu ajutorul unei lingurite.
Decoram cu bezele si jumatati de capsuni.
Fisticul il taiem bucatele si il presaram pe mijlocul tortului.
Portionam si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si bezele" nu uita sa-i faci un review
Comentarii (24)

Comentarii

la 19.05.2017, 20:03
Ce spunem? Pe mine m-ai lasat fara cuvinte. Superb tort!
la 19.05.2017, 20:08
Senzational,Rocsi!
la 19.05.2017, 20:35
frumos
la 19.05.2017, 20:39
Waw !
la 19.05.2017, 20:41
arata de revista!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Scoala de gatit Bucataras
Dulciuri
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooking
Retete diabetici