Desert tort cu crema de ciocolata neagra si alba si afine - Reteta nr. 600

Postat de mirela0911 in Torturi
19 Mar 2017 | 4845 vizualizari
Desert tort cu crema de ciocolata neagra si alba si afine - Reteta nr. 600

Si am ajuns si eu la o cifra rotunda, adica reteta cu nr. 600! Un numar care trebuie sarbatorit cu un tort pe masura. Nu e un tort sofisticat, dar a fost foarte apreciat. Asadar, va servesc cu drag cu cate o felie virtuala de tort! >:D<  

Ingrediente

Pt. blaturi:

  • 8+4 oua
  • 8+4 lg zahar
  • un praf de sare
  • 4+2 lg apa
  • 4+2 lg ulei
  • 1 lgt + 1 lgt praf de copt
  • 16 + 8 lg faina

Pentru crema de ciocolata neagra:

  • 400 g ciocolata amaruie
  • 500 ml frisca lichida
  • esenta de rom

Pentru crema de ciocolata alba:

  • 400 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida

Pentru glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 60 ml frisca lichida

Mai este nevoie de:

  • 100 g frisca batuta
  • afine

Pentru sirop:

  • 300 ml apa
  • 3-4 lg zahar
  • esenta rom sau orice aroma preferati

Mod de preparare

Se vor prepara doua blaturi de dimensiuni diferite, unul din cele 8 oua, iar al doilea din 4 oua.

Blaturile: Fiecare blat se prepara la fel, doar ca se va coace in tavi de dimensiuni diferite. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si se mixeaza bine dupa fiecare. Se adauga si apa si se mixeaza inca putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca cu o spatula pana la omogenizare. Faina amestecata cu praful de copt se adauga peste albusuri in doua reprize si se amesteca prin rasturnare pana se incorporeaza toata faina. Se tapeteaza o tava rotunda cu diametrul de 27 cm, cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute (se face testul scobitorii).

La fel se procedeaza si cu cel de-al doilea blat. Dimensiunea tavii este de 21 cm. Se lasa sa se raceasca bine blaturile, apoi se taie fiecare in trei.

Crema de ciocolata neagra: Intr-o craticioara, se pune ciocolata amaruie rupta in bucati mici, impreuna cu frisca lichida. Se aduce la punctul de fierbere si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se da la rece pentru cel putin 2 ore. Se mixeaza, se adauga si esenta de rom si se continua mixarea pana se obtine o crema pufoasa si mai deschisa la culoare.

Crema de ciocolata alba: Intr-o alta craticioara, se pune ciocolata alba rupta bucati impreuna cu frisca lichida. Se amesteca pana se omogenizeaza si se da la rece, de preferat peste noapte. Se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa.

Siropul: Intr-un ibric, se pune apa cu zaharul la fiert pentru 5 minute, apoi se lasa la racit. Se adauga esenta de rom sau alta aroma preferata.

Pe un platou, se pune primul blat (din cel mare), se insiropeaza, se unge cu crema de ciocolata neagra si se pun afine deasupra. Se aseaza al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu crema de ciocolata alba, iar deasupra se pun afine. Se asaza blatul al treilea. Se unge blatul deasupra cu ciocolata neagra si se asaza pe mijloc o parte din blatul mic. Se procedeaza la umplerea lui, exact la fel ca cel mare. La final, se unge tot tortul cu crema de ciocolata neagra. Din crema de ciocolata alba se pastreaza 2-3 lg pentru ornat.

Se topesc 100 g ciocolata amaruie cu frisca lichida. Se lasa putin sa se racoreasca, apoi se toarna deasupra blatului, lasand sa curga pe margini. Se da tortul la rece pentru cca. 30 de minute. Intre timp, se bate frisca. Se fac trandafiri deasupra tortului, cu frisca batuta se fac moatze si inimioare sau dupa imaginatia fiecaruia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ciocolata neagra si alba si afine - Reteta nr. 600" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (48)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu crema de iaurt, cirese si capsuni

Postat de mirela0911

Tort cu crema de iaurt, cirese si capsuni

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna in fir subtire peste spuma. Se...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni

Postat de mirela0911

Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni

Iata cum se prepara  Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni Blatul: Intr-un bol se pun ouale, zaharul, sarea si uleiul. Se mixeaza bine pentru cca 5...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2017, 20:18
Minunat la cat mai multe retete
la 19.03.2017, 20:22
Felicitari! Minunat tortul!
la 19.03.2017, 20:24
Super! Felicitări pentru numărul de rețete și cât mai multe!
la 19.03.2017, 20:25
Felicitari, Mireluto !
la 19.03.2017, 20:31
Felicitari, fata draga si harnica! Grozav tortul, chiar servesc o feliuta mica chiar si asa... virtual... cum spui tu!

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking