Desert tort cu crema de ciocolata si crema de zmeura

Postat de mirela0911 in Torturi
10 Feb 2019 | 5967 vizualizari
Desert tort cu crema de ciocolata si crema de zmeura

O combinatie irezistibila de crema de ciocolata si crema de zmeura!

Ingrediente

Pt. blat:

  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 175 g zahar
  • 2 lg apa rece
  • 3 lg ulei
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt

Crema de ciocolata:

  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lgt esenta rom
  • 200 ml frisca batuta
  • 2 batoane milky way (atat am avut eu, dar se poate si fara)

Crema de zmeura:

  • 300 g zmeura congelata
  • 100 ml apa
  • 4 lg zahar
  • 2 lg amidon
  • 200 ml frisca batuta

Pt. insiropat:

  • 500 ml apa
  • 4 lg zahar
  • coaja rasa de lamaie bio

Mai avem nevoie de:

  • 350 g piscoturi
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lg zahar pudra vanilat
  • zmeura, visine
  • diferite dulciuri pentru ornat

Mod de preparare

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza in continuare pana se dizolva si se obtine o spuma densa, lucioasa. Se adauga cele 2 lg apa rece si se mai mixeaza putin. Se da deoparte mixerul.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se incorporeazza cu ajutorul unei spatule. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in spuma in 2-3 reprize.

Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 25x38 cm cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate din tava, se pune pe un gratar si se lasa la racit dupa care se taie in doua pe orizontala.

Crema de ciocolata: Se rupe ciocolata in bucatele mici si se pun intr-o craticioara. Se toarna frisca lichida si se aduce la punctul de fierbere. Se ia de pe foc si se amesteca bine pana se topeste toata ciocolata si se omogenizeaza compozitia. Se lasa la rece 1 ora. Se adauga apoi esenta de rom si se mixeaza pana devine pufoasa si mai deschisa la culoare. Se incorporeaza apoi frisca batuta. Din aceasta crema se pastreaza si pentru decor.

Pt. insiropat: Se pune intr-un ibric apa impreuna cu zaharul. Se lasa sa fiarba 5 minute, se ia de pe foc, se lasa usor sa se tempereze apoi se adauga coaja rasa de lamaie. Se lasa la racit.

Crema de zmeura: Se pune zmeura congelata cu cei 100 ml apa pe foc sa dea 2-3 clocote. Se da apoi totul prin blender. Se strecoara piureul obtinut pentru a indeparta semintele de la zmeura. Se pune intr-o craticioara, se adauga zaharul si amidonul. Se amesteca bine si se pune pe foc. Se amesteca continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit apoi se amesteca cu frisca batuta. Si din aceasta crema se pastreaza pentru ornat.

Asamblare tort: Pe un planseu sau tava se asaza primul blat. Se insiropeaza apoi se unge cu crema de ciocolata. Batoanele de milky way se taie in feliute si se asaza din loc in loc peste crema de cioocolata (se poate si fara). Se ia apoi cate un piscot, se introduce pt 2 secunde in sirop si se asaza peste crema de ciocolata unul langa altul. Se unge blatul de piscoturi cu crema de zmeura apoi se asaza cel de-al doilea blat insiropat.

Se bat smantana pt frisca si frisca lichida impreuna cu zaharul pudra vanilat pana se obtine o frisca mai consistenta. Se unge tortul cu frisca, se fac moatze din crema de ciocolata, crema de zmeura, se asaza fructele si bucatile de dulciuri dupa cum credeti de cuviinta, dupa imaginatia fiecaruia. Crema de zmeura am folosit-o pentru a scrie urarea. 

Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ciocolata si crema de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort aniversar Unicorn

Postat de momo121

Desert tort aniversar Unicorn

Pentru blatul de vanilie: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica 70g le...

Citeste continuarea

Desert tort aniversar Pat Patrouille

Postat de momo121

Desert tort aniversar Pat Patrouille

Pentru blatul de vanilie:   Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2019, 18:09
Delicios! La multi ani sanatosi si frumosi!
la 10.02.2019, 18:21
Superb 😍😍la muuulti ani🥳🥳🥳
la 10.02.2019, 19:01
La multi ani, Inaltimea sa Denis !
la 10.02.2019, 19:31
la 10.02.2019, 19:49
La multi ani! Acum primesc si eu o feliuta?

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking