Desert tort cu crema de ciocolata si dulceata de cirese amare

Postat de mirela0911 in Torturi
23 Apr 2017 | 5925 vizualizari
Desert tort cu crema de ciocolata si dulceata de cirese amare

Delicii de Pasti Un tort ciocolatos combinat cu dulceata de cirese amare si care, pentru iubitorii de ciocolata, este un deliciu.

Ingrediente

Pt. blat:

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 300 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 280 g faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lg cacao
  • 180 ml apa clocotita

Pt. crema de ciocolata:

  • 120 g ciocolata amaruie
  • 400 ml frisca lichida
  • esenta de rom
  • dulceata de cirese amare

Pt. insiropat:

  • 400 ml apa
  • 3-4 lg zahar (sau dupa gust)
  • esenta de rom

Pt. glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blatul: 

Se pune apa la fiert. In momentul in care clocoteste, se toarna peste cacao si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel. Se lasa deoparte sa se raceasca.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand incepe sa se intareasca, se adauga in mai multe reprize doar 150 g zahar si se mixeaza bine, pana se obtine o spuma ca de bezea. Se lasa deoparte.

Galbenusurile se mixeaza cu restul de 150 g zahar, apoi se adauga pe rand, uleiul si cacaua racita. Se mixeaza pana se omogenizeaza. La sfarsit, se pune faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca pana se incorporeaza toata faina. Peste aceasta compozitie, se adauga spuma de albusuri, in 3-4 reprize, amestecand usor de jos in sus, pana se obtine un aluat omogen.

Se toarna compozitita intr-o tava rotunda cu pereti detasabili si se da la cuptor, la 180 de grade C, pentru 45-50 de minute, pana trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie in trei. Eu am taiat capacul, deoarece era crescut cu varf si l-am indreptat. 

Se prepara siropul. Se pune pe foc apa si zaharul sa dea cateva clocote, apoi se lasa sa se raceasca. Se adauga esenta de rom.

Crema:

Intr-o craticioara, se pune ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida si se aduce la punctul de fierbere. Se omogenizeaza bine, apoi se da la rece pentru cateva ore. Se scoate de la rece si se mixeaza impreuna cu esenta de rom, pana se obtine o crema pufoasa si mai deschisa la culoare.

Pe un platou, se pune primul blat si se insiropeaza bine. Se unge cu jumatate din crema, se pune peste crema dulceata de cirese si se asaza al doilea blat. Se insiropeaza si se unge cu restul de crema si dulceata. Se pune al treilea blat insiropat.

Glazura:

Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se toarna peste tort, lasand sa curga pe margini. Se orneaza cu cirese sau dupa imaginatia fiecaruia. La capitolul acesta, am stat cam "prost" de data aceasta, dar nu a influentat deloc gustul. :D :)))

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ciocolata si dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert entremet cu ricotta si zmeura

Postat de momo121

Desert entremet cu ricotta si zmeura

Pentru Blatul de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana la omogenizare.  ...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Postat de rocsi_1612

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2017, 20:59
Waw!!!!! Tare frumos si tareeeee buuuuun!
la 23.04.2017, 21:15
Uuuuu, ma topesc dupa o felie din tortul tau !
la 23.04.2017, 21:18
Ma asez langa fete si atept cumintica sa ma servesti
la 23.04.2017, 21:36
Frumos si delicios tortul!
la 23.04.2017, 21:47
Imi place!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking