Ingrediente
Pt. blat:
- 5 oua
- un praf de sare
- 100 g zahar
- 2 lg apa
- 2 lg ulei
- 80 g nuca macinata
- 100 g faina
- 1 plic praf de copt
Pt. crema:
- 300 g piure de dovleac placintar
- 400 g crema de branza
- 80 g zahar pudra cu aroma de vanilie
Pt. sirop:
- 200 ml apa
- 2 lg zahar (sau dupa gust)
Pt. ornat:
Mod de preparare
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu praful de sare si cu zaharul adaugat putin cate putin. Se adauga apa si se mixeaza in continuare.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna peste spuma. Cu miscari usoare se amesteca pana se omogenizeaza. Separat, se amesteca nuca, faina si praful de copt. Se incorporeaza cu miscari usoare in compozitia de spuma. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie in trei parti.
Crema: Se da la blender dovleacul copt pana se obtine un piure cat mai fin. Se amesteca cu crema de branza si zaharul pudra vanilat.
Siropul: Se prepara un sirop din apa cu zahar.
Pe un platou se asaza primul blat. Se insiropeaza si se unge cu o treime din crema. Se asaza al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu o parte din crema, iar deasupra se asaza ultimul blat. Se insiropeaza si se unge doar deasupra cu restul de crema.
Se da la rece pana se pregateste nuca.
Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul. Cand s-a topit, se adauga nuca si se amesteca bine. Se rastoarna pe o bucata de hartie de copt pusa pe un planseu de lemn. Se lasa la racit, apoi se zdrobeste la robot.
Cu acest krantz se orneaza tortul deasupra. Se da la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de dovleac placintar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
|