Desert tort cu crema de frisca cu ciocolata si afine

Postat de indrea_ms in Bucataras in oras
2 Aug 2020 | 1238 vizualizari
Desert tort cu crema de frisca cu ciocolata si afine

Retete de vara: Un tort racoritor chiar daca este cu ciocolata

Ingrediente

Mod de preparare

 

Pentru inceput am preparat blatul. Am separat galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le-am mixat cu 100 gr. de zahar pana s-au albit si si-au dublat compozitia. Albusurile le-am batut spuma dupa care am adaugat restul de zahar, mixand pana s-a facut o spuma tare. Am adaugat apoi treptat galbenusurile la albusuri, amestecand incet cu o spatula de jos in sus, iar la final faina, la fel, amestecand incet cu spatula de jos in sus ca sa ramana pufos aluatul.

Am pus compozitia intr-o forma rotunda de tort pe care am tapetat-o cu unt si faina. Am lasat la cuptor pana ce blatul a inceput sa se desprinda de marginile tavii, circa 30-40 de minute. In primele 15 minute nu se deschide cuptorul.

Este de preferat ca blatul sa se taie si sa se umple dupa ce s-a odihnit 8 ore ca sa se taie frumos.

Crema am facut-o asa:

Am mixat smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pana s-a intarit.

Am topit ciocolata pe baine marie, am lasat-o sa se raceasca atat cat sa nu se intareasca la loc si am adaugat-o la frisca. Am dat crema la frigider pentru 30 de minute.

Am pregatit apoi siropul dintr-o cana cu apa, 3-4 linguri de zahar si o esenta de rom pe care le-am dat putin in clocot.

Am taiat blatul in doua foi. Am insiropat prima foaie si am uns-o cu crema avand grija sa pastrez si pentru ornat. Am pus cateva afine, apoi am asezat a doua foaie si am insiropat-o si pe ea. Am dat putin tortul la frigider si am pregatit glazura.

Intr-o craticioara am pus 50 gr. de ciocolata neagra si 50 de ml de smantana pentru frisca si am lasat pe foc pana s-a topit ciocolata.

Am scos tortul din frigider si l-am uns cu glazura dar doar pe partea de deasupra. Apoi am facut niste moturi cu crema pe partile laterale ale tortului si am decorat cu trandafiri albastri cu frunzulite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de frisca cu ciocolata si afine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu biscuiti oreo, ciocolata si mure

Postat de oanapl

Desert tort cu biscuiti oreo, ciocolata si mure

Se încălzesc 200g smântână pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată neagră tăiată bucățele mici și se...

Citeste continuarea

Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100

Postat de mirela0911

Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100

Blatul: In bolul robotului se pun ouale impreuna cu zaharul si praful de sare. Se porneste si se mixeaza timp de 20 de minute pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.08.2020, 20:08
Bun, bun tort ai pregatit!
la 04.08.2020, 09:00
la 31.08.2020, 10:11
Delicios!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking