Desert tort cu crema de iaurt si fructe ( din compot )

Postat de UrsanMihaela in Torturi
24 Ian 2018 | 4765 vizualizari
Desert tort cu crema de iaurt si fructe ( din compot )

Am tot auzit de tort cu crema de iaurt. Nu aveam incredere ca aceasta crema imi va placea. Dar, pentru ca sunt curioasa din fire si imi place sa experimentez, am zis sa incerc si o astfel de crema. Dupa aceasta incercare, mai toate torturile au avut crema de iaurt.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat
  • 8 oua
  • 3 linguri cu apa
  • 8 linguri pline cu zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un varf cutit sare
  • 13 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 - 3 lingurite cacao
  • Ingrediente pentru crema de iaurt
  • 200 ml frisca lichida
  • 300 g iaurt
  • 6 linguri pline cu zahar pudra
  • 1plic gelatin granule
  • 1 cutie compot piersici ( 400g )
  • 1 cutie compot ananas
  • 1 zahar vanilat

Mod de preparare


     Se incalzeste cuptorul. 

   Separam albusurile de galbenusuri.
   Cu mixerul batem albusurile cu sarea si apa pana devin spuma, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se dizolva zaharul.
   Adaugam galbenusurile si la final faina amestecata cu cacaua si praful de copt.
   Punem compozitia uniform in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei.
   Coacem timp de 10 - 15  minute la 180 grade C.
Preparare crema de iaurt

   Taiam ananasul in bucati mici, taiem si jumatate din cantitatea de piersici. Restul de piersici vor fi folosite la ornare.
   Punem la scurs intr-o strecuratoare bucatile taiate de ananas si piersici.
   Hidratam gelatina intr-o jumatate de cana de compot timp de 10 min, apoi punem gelatina pe foc sa se incalzeasca fara sa fiarba.
   Amestecam iaurtul cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi punem gelatina calduta si incorporam  bine.
   Adaugam frisca batuta, ananasul si piersicile.
   Bagam crema la rece timp de aproximativ 10 -15 minute ( nu mai mult ).
Asamblarea tortului

  Insiropam bine blatul de tort cu lichidul din compot.
  Dupa ce blatul este insiropat, intindem uniform crema de iaurt. Lasam 10 – 15 minute la rece si taiem fasii de 5 cm, din lungimea tavii ( trebuie sa rezulte 5 fasii). Prima fasie o rulam si o punem in central platoului, apoi continuam cu restul de fasii de jur imprejur.  Punem la rece tortul pentru doua ore, apoi ornam tortul cu frisca si felii de piersici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de iaurt si fructe ( din compot )" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Postat de oanapl

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Pentru blat: Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă...

Citeste continuarea

Desert tort din piscoturi, cu crema de iaurt si fructe

Postat de mirela0911

Desert tort din piscoturi, cu crema de iaurt si fructe

Se pregateste un platou pe care se asaza un inel reglabil, rotund. Piscoturile se scufunda pentru 2 secunde in zeama de la compotul de gutui si se asaza in interiorul inelului, formand baza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2018, 23:55
la 25.01.2018, 07:11
Un tort bun și răcoros!
la 25.01.2018, 08:17
Bun si racoros e tortul tau!
la 25.01.2018, 13:00
la 25.01.2018, 14:38
Super!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking