Se face mai întâi blatul, chiar cu o zi înainte. Se mixează albușurile cu praful de sare, până ce cresc în volum, după care se adaugă treptat, mixând întruna, zahărul, vanilia, gălbenușurile și la urmă făina, amestecată cu praful de copt. Se toarnă compoziția pentru blat în forma de copt, unsă cu unt și se dă la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie. Când blatul a crescut și s-a rumenit frumos, se lasă să se răcească în cuptorul oprit și cu ușa deschisă. Când blatul s-a răcit complet, se scoate din formă și se taie.
Pentru cremă, se amestecă amidonul cu zahărul și vanilia, se adaugă laptele, puțin câte puțin și se dă compoziția la bain-marie, unde se amestecă întruna, până ce se îngroașă. După ce s-a îngroșat compoziția, se ia vasul de pe foc și se lasă la răcit, amestecând din când în când, ca să nu se formeze crustă. Când compoziția s-a răcit, se adaugă coaja rasă de lămâie și untul mixat spumă. În cele din urmă se adaugă și zeama de la o lămâie, se mixează foarte bine, pentru omogenizare și crema se dă la frigider pentru 1-2 ore, ca să se întărească.
Pentru sirop, se fierbe puțin apa cu zahărul și când s-a răcit, se adaugă esența de lămâie.
Când crema s-a întărit în frigider, se poate trece la montarea tortului. Se taie blatul, în trei, sau patru foi, se însiropează, se unge fiecare foaie cu cremă, în așa fel încât să mai rămână și pentru acoperirea tortului. Se decorează cu felii de lămâie, dulciuri, acadele...
Se ține la frigider, până ce se epuizează.