Desert tort cu crema de lime si mure

Postat de sufletista in Torturi
12 Apr 2018 | 1943 vizualizari
Desert tort cu crema de lime si mure

Bunatati de Paste

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa rece
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 praf de sare
  • 8 linguri faina
  • 1 lingura nuca macinata
  • zeama si coaja de la 1/2 lime
  • Crema
  • 500 ml frisca vegetala
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar pudra
  • 1,1/2 lime
  • 200 g mure
  • Decor
  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devin o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul, apa.

Adaugam faina amestecata cu nuca macinata, praful de copt stins in zeama de lime, coaja de lime (data prin razatoare), zaharul vanilat si cu o paleta amestecam cu miscari usoare.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine, dupa care il vom taia in 3 felii.

Crema-intr-un bol mixam smantana cu zaharul pudra pana ce isi dubleaza volumul. Adaugam frisca si mixam pana ce devine o cremoasa.

Oprim 1/3 din compozitie pentru decor.

Adaugam coaja si zeama de lime, murele, amestecam cu o paleta.

Asamblare-pe un platou asezam prima foaie de blat-insiropam-crema-foaie-sirop-crema-foaie-sirop si dam la rece 30 min.

Imbracam tortul cu crema ramasa si dam din nou la rece 30 min.

Topim ciocolata impreuna cu frisca, turnam deasupra tortului si decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de lime si mure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu doua creme de ciocolata si capsuni

Postat de diaconta

Desert tort cu doua creme de ciocolata si capsuni

Prima data am pregatit mousse-ul de capsuni, pentru a avea timp sufcient sa se întareasca. Având diametrul mai mic decât tava în care am copt blatul, era necesar sa pot...

Citeste continuarea

Tort cu mousse de dovleac

Postat de Dea_Dea

Tort cu mousse de dovleac

Prima data , punem la calit dovleacul cu zaharul si esenta de vanilie, pana se inmoaie apoi se lasa la racit. Trecem la blat. Albusurile se bat spuma cu praful de sare ,se adauga zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2018, 17:35
Ce dezmat pe aici prin zona...
la 12.04.2018, 17:45
Combinatia lime si fructe de padure =
la 12.04.2018, 17:46
Bunut trebuie sa fie
Lau draga am citit initial cu crema de linte ))
la 12.04.2018, 18:04
Ce bun trebuie să fie, cu lime...!
la 12.04.2018, 18:08
Preferatele mele....murele

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking