Desert tort cu crema de mere coapte

Postat de sufletista in Torturi
11 Aug 2021 | 3714 vizualizari
Desert tort cu crema de mere coapte

Retete de suflet

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 8 linguri faina(cu varf)
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • Crema de mere coapte
  • 4 mere mari
  • 150 g zahar
  • 500 g mascarpone
  • 200 g smantana pentru frisca
  • scortisoara
  • Decor
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 ml frisca
  • alune de padure
  • migdale

Mod de preparare

Blat-Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, esenta si cu o paleta amestecam cu miscari de jos in sus pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine inainte sa il feliem.

Crema de mere-eu am copt merele curatata de coaja si scobite, am adaugat o lingura de zahar amestecat cu scortisoara deasupra si am dat la cuptor pana ce intra usor furculita.

Dupa ce s-au racit foarte bine, le pasam cu blenderul pana ce obtinem un piure cremos.

Mixam mascarponele cu zaharul pudra, adaugam piureul de mere, scortisoara dupa gust, smantana penttru frisca care am mixat-o inainte.

Ansamblare-pe un platou asezam prima foaie de blat, inelul de la tava in care am copt blatul, insiropam si adaugam crema (din care oprim putin), a 2 foaie de blat insiropam si adaugam crema ramasa.

Dam tava la frigider cateva ore, indepartam inelul detasabil, topim ciocolata cu frisca si turnam deasupra lasand sa curga si pe margini, decoram cu migdale si alune sau dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de mere coapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert cheesecake Snickers

Postat de mirela0911

Desert cheesecake Snickers

Biscuitii se macina fin, apoi se adauga untul topit. Se mixeaza bine totul, apoi se rastoarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se taseaza bine pe fundul tavii. Se da la cuptorul...

Citeste continuarea

Desert tort de biscuiti cu crema de mascarpone si finetti

Postat de Ina

Desert tort de biscuiti cu crema de mascarpone si finetti

Intai ne ocupam de crema , pe care o obtinem prin mixarea celor doua cutii de mascarpone cu crema finetti. Intrucat avem nevoie de o crema potrivit de moale, am adaugat la aceasta si 50 ml lapte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.08.2021, 09:30
Merită încercat...!
la 11.08.2021, 09:38
la 11.08.2021, 10:03
la 11.08.2021, 11:43
la 11.08.2021, 13:30
Interesant tort! Nu am mai mâncat până acum, dar cred că este foarte bun.

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking