Desert tort cu crema de portocale si arahide

Postat de rocsi_1612 in Torturi
27 Dec 2018 | 4740 vizualizari
Desert tort cu crema de portocale si arahide

"Reteta romaneasca" Cum incepe sezonul rece si apar portocalele alea aromate, zemoase si dulci, tare imi place sa pregatesc ceva bun cu ele. Ador gustul si mirosul de portocala, parca nu ma satur niciodata de ele. De aceasta data am ales sa pregatesc un tort, sa ne mai rasfatam si noi. In combinatie cu niste arahide prajite, stiti ce e iesit? O minunate de desert! Il puteti pregati si voi, fie de Craciun, fie de Revelion sau pentru un sarbatorit si o sa vedeti ca nu dati gres.

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 4 oua
    • 4 linguri indulcitor pulbere (sau zahar)
    • 2 linguri ulei
    • 2 linguri iaurt
    • 6 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    • 3 linguri arahide prajite si tocate
    • un praf de sare
    Pentru crema de portocale:
    • 1 ou
    • sucul de la o portocala
    • 2 linguri indulcitor pulbere (2 linguri zahar)
    • 60 gr ciocolata alba
    • 250 gr mascarpone
    • 100 ml smantana pentru frisca
    • 1 lingura coaja de portocala rasa
    • 1 lingurita esenta de portocale
    • 3-4 linguri arahide prajite si tocate
    Pentru decor:
    • 250 ml smantana pentru frisca
    • 2 linguri zahar pudra
    • dantela de zahar
    • clementine

Mod de preparare

Blatul: Galbenusurile le mixati cu indulcitor pana se albesc. Adaugati uleiul, apoi iaurtul si vanilia. Incorporati faina, praful de copt si arahidele tocate. Albusurile le bateti separat cu un praf de sare, pana devin spuma. Cu ajutorul unei palete, le incorporati in compozitia de galbenusuri, cu miscari usoare. Impartiti compozitia in 3 boluri, in mod egal. Tapetati cu unt si faina, o tava cu diametrul de 18 cm. Coaceti cele 3 foi pe rand, la 180 de grade, pentru 8-10 minute fiecare. Le lasati sa se raceasca.

Crema de portocale: Oul il amestecati bine cu un tel, cu sucul de portocala si indulcitorul. Rasturnati totul intr-o cratita, puneti cratita pe foc. La foc potrivit, fierbeti crema pana se ingroasa, amestecand continuu. Cand este gata, o luati de pe foc, adaugati ciocolata alba rupta bucatele, amestecati pana este complet topita. O acoepriti cu folie si o lasati sa se raceasca. Peste crema rece, adaugati mascarponele, coaja de portocala, esenta de portocale si mixati bine. Smantana lichida, rece, o mixati pana devine spuma. O incorporati in crema cu mascarpone, cu ajutorul unei palete. Asezati prima foaie de blat pe un platou si un inel detasabil in jurul sau. Puneti 1/3 din crema, o nivelati, presarati arahide taiate. Asezati iar foaie de blat, 1/3 din crema, arahide taiate, ultima foaie de blat si restul de crema. Nivelati si dati tortul la rece 3-4 ore sau peste noapte. Smantana lichida o mixati cu zaharul pudra pana devine spumoasa. Scoateti tortul de la rece, dupa ce a stat cat trebuie, indepartati inelul detasabil. Imbracati tortul in frisca, faceti cateva moate deasupra. Pe margine il decorati cu dantela de zahar. Mai puneti felii de clemetine si ce mai doriti. Acum poate fi portionat si servit.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de portocale si arahide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
Retete similare

Desert tort cu crema de castane si crema de portocale - reteta nr. 1000

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de castane si crema de portocale - reteta nr. 1000

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa, lucioasa. Se adauga apa rece si se mai mixeaza putin....

Citeste continuarea

Desert tort cu visine, crema mascarpone si crema de ciocolata cu unt de arahide

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu visine, crema mascarpone si crema de ciocolata cu unt de arahide

Blatul: Separati 5 oua. Galbenusurile si cele doua oua, le mixati impreuna cu zaharul pana isi maresc volumul. Adaugati uleiul, apoi vanilia si laptele batut. Incorporati faina cernuta si praful...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2018, 13:09
Foarte frumos !
la 27.12.2018, 13:14
Ce frumos tort, dantelat și delicios...!
la 27.12.2018, 13:32
Minunat, tortul tău, Rocsuc drag!
la 27.12.2018, 13:40
frumos
la 27.12.2018, 13:43
Cat de bun si aromat trebuie sa fie! Si ce frumos l-ai ornat!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking