Desert tort cu crema de portocale si mousse de cioocolata

Postat de sufletista in Torturi
12 Apr 2020 | 2988 vizualizari
Desert tort cu crema de portocale si mousse de cioocolata

Ingrediente

  • Blat
  • 8 oua
  • 7 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri apa fierbinte
  • 13 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Crema de portocale
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri amidon
  • 500 ml suc de portocale proaspat
  • 4 linguri zahar
  • 250 g mascarpone
  • 120 ml frisca
  • Mousse de ciocolata
  • 200 ml frisca lichida
  • 300 ml smantana de tara
  • 200 g ciocolata
  • esenta de rom
  • 2 linguri zahar
  • Decor
  • 100 ml frisca
  • 100 ml smantana de tara
  • esenta de vanilie
  • 100 g ciocolata
  • bomboane de ciocolata
  • felii de portocala

Mod de preparare

Blat-albusurile le mixam cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam apa fierbinte, esenta de vanilie si la final adaugam faina amestecata cu praful de copt.

Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza cu miscari de jos in sus, turnam compozitia in tava tapetata cu hatie de copt.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca dupa care il vom taia in 4 felii.

Crema de portocale

Intr-o cratita adaugam sucul de portocale, oul batut cu amidonul, zaharul, amestecam pana ce se omogenizeaza.

Punem cratita pe foc amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Lasam sa se raceasca foarte bine.(eu prefer sa il fac cu cateva ore inainte)

Mixam frisca cu mascarponele pana ce se omogenizeaza,adaugam crema de portocale si mixam pana ce se omogenizeaza.

Mousse de ciocolata

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida la foc mic pana ce se omogenizeaza (amestecand continuu). Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca foarte bine(de preferat cu cateva ore inainte sau de cu seara)

Mixam smantana cu zaharul, adaugam crema de ciocolata, esenta de rom si mixam pana ce se omogenizeaza.

Pe un platou asezam prima foaie de blat, insiropam adaugam crema de portocala-a 2 foaie de blat-insiropam-crema de ciocolata-a 3 foaie de blat-insiropam-crema de portocala-a 4 foaie de blat insiropam si dam la rece 30 min.

Intre timp mixam smantana cu frisca si esenta de vanilie.

Imbracam tortul cu frisca si dam la rece 10 min.

Intre timp topim ciocolata cu 2 linguri frisca si turnam deasupra cat este calda si decoram dupa plac.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de portocale si mousse de cioocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Tort cu ciocolata si alune

Postat de simona72

Tort cu ciocolata si alune

Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pina devin albicioase. Adaugam ceasca de cafea, vanilia si mixam. Ciocolata (eu am folosit 100 gr ciocolata neagra, iar restul ciocolata cu lapte) si untul...

Citeste continuarea

Desert tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Se spala caisele, li se scot samburii si se pun la fiert impreuna cu zaharul pana cand scade zeama lasata de acestea. Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Biscuitii se maruntesc la robotul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2020, 23:02
Ce bine arata! Eu servesc prima feliuta!
la 12.04.2020, 23:14
Ce tortulet frumos!
la 12.04.2020, 23:17
Un deliciu...!
la 12.04.2020, 23:33
la 12.04.2020, 23:52

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking