Desert tort cu crema de vanilie si zmeura

Postat de simona72 in Torturi
20 Dec 2018 | 4431 vizualizari
Desert tort cu crema de vanilie si zmeura

La multi ani, Bucataras!! La multi ani tuturor celor care fac parte din comunitate, felicitari pentru retetele minunate, pentru zambete si prietenie!!

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri iaurt gras grecesc
  • 4 linguri faina alba
  • 2 linguri amestec de budinca de ciocolata de la Dr. Oetker
  • 1 plic praf de copt
  • 2 stropi colorant alimentar rosu
  • 4 linguri zahar
  • Pentru crema de vanilie:
  • 5 galbenusuri
  • 150 gr zahar alb
  • 1 pastaie de vanilie sau esenta de vanilie
  • 700 ml lapte
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 200 gr mascarpone sau 100 gr unt gras
  • Pentru umplutura de zmeura:
  • 500 gr zmeura
  • 3-4 linguri zahar brut
  • 1 plic de gelatina granule
  • 50 ml apa rece
  • Pentru decor: bomboane, zmeura

Mod de preparare

Pentru blat: se pun toate ingredientele intr-un castron si se mixeaza foarte bine. Se foloseste un mixer de bucatarie. Simplu nu? Nu cred ca ati facut vreodata un blat mai simplu… J)) Am incercat sa-i dau o tenta mai rosie blatului, dar nu mi-a reusit foarte bine culoarea. Se pune aluatul intr-o forma din silicon de 22 cm, se da la cuptorul incins la 170 grade C, pentru 40-45 minute. Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca. Se taie blatul in 3 straturi.

Pentru crema de vanilie: se pun 500 ml lapte intr-o craticioara cu fund dublu. Se adauga zaharul si se pune craticioara pe foc. Cand laptele s-a incins si zaharul s-a topit, se da craticioara deoparte. Galbenusurile se amesteca cu restul de lapte rece, amidonul si esenta de vanilie. Cu un tel tip para se amesteca foarte bine pana amidonul este dizolvat complet. Se adauga in fir subtire laptele fierbinte, se transfera apoi toata compozitia inapoi in craticioara. Se pune din nou pe foc la flacara mica, se supravegheaza si se amesteca constant pana crema se ingroasa si capata consistenta de budinca. Se pune folie alimentara peste crema(sa nu prinda pojghita), se da crema la rece. Separat, se mixeaza untul sau mascarponele. Daca folositi unt trebuie sa fie bine spumat untul. Se adauga treptat crema rece de vanilie peste untul sau mascarponele mixat.

Pentru umplutura de zmeura eu am folosit zmeura congelata.Se amesteca zmeura cu zaharul brut, se pune intr-o craticioara si se pune pe foc la flacara foarte mica. Se amesteca doar atat cat se dizolva zaharul. Cand da in clocot se da deoparte. Din aceasta compozitie se ia deoparte 2-3 linguri. Se da printr-o strecuratoare, se indeparteaza samburii si se foloseste acest coulis la decor.

Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa rece. Dupa 10 minute se pune pe flacara foarte mica pana gelatina se dizolva. Se incorporeaza cu restul de zmeura. Se lasa sa se raceasca, dar nu complet, nu la frigider, sa nu se intareasca de tot.

Asamblare: se imbraca forma din silicon in care am copt blatul in folie alimentara. Se pune o foaie de blat, peste blat jumatate din compozitia cu zmeura, apoi o parte din crema de vanilie(crema de vanilie se imparte in trei parti, ultima este necesara pentru a imbraca tortul in crema), iar peste crema se pot pune din loc in loc cateva bucati de zmeura. Se da la frigider pentru 2 ore. Se continua asamblarea tortului cu inca o foaie de tort, zmeura, crema de vanilie(se repeta operatiunea anterioara). Se da la frigider pentru o ora, se pune ultima foaie de blat si se mai da la grigider pentru inca 1-2 ore. Se scoate tortul din forma, se imbraca in crema. Se decoreaza cu bomboane si zmeura, iar peste marginile tortului se lasa sa curga coulis de zmeura. Se da la frigider pentru inca cel putin 2 ore. Sa va fie de folos!!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de vanilie si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort aniversar Unicorn

Postat de momo121

Desert tort aniversar Unicorn

Pentru blatul de vanilie: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica 70g le...

Citeste continuarea

Desert tort aniversar Pat Patrouille

Postat de momo121

Desert tort aniversar Pat Patrouille

Pentru blatul de vanilie:   Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2018, 19:05
Hmmm, parcă erai la treabă??? Așa hocus, pocus, ai scos rețeta din mânecă, să nu zic de altundeva ) Nohat, sunt hazlie că doar sunt la party ! Bravo! Super torturi preapari, ar trebui să mă recalific și eu pe această zonă
la 20.12.2018, 19:06
Vai, ce lovitura sub papilele gustative!
la 20.12.2018, 19:07
Am ajuns acasa Cris. Si am retete restante nepostate pe site De retete nescrise nu mai zic nimic... Multumesc pentru aprecieri!
la 20.12.2018, 19:09
Fix in pix...ce-mi place mie, vanilie si zmeurica
la 20.12.2018, 19:09
Bucataras, aia e lovitura de placere

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking