Desert tort cu crema de zmeura si glazura de ciocolata

Postat de TAB1TA in Torturi
6 Apr 2019 | 2825 vizualizari
Desert tort cu crema de zmeura si glazura de ciocolata

Am ajuns si eu la numarul de 250 de retete. ;) Asa ca am venit sa va servesc cu un tort delicios si vesel, pe placul copiiilor. :)

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura ulei
  • 1/ 2 plic praf de copt
  • 80 g ciocolata
  • Crema de zmeura:
  • 250 g zmeura
  • 150 g zahar
  • putina zeama de lamaie
  • 4 folii de gelatina
  • smantana pentru frisca
  • 1 plic intaritor pentru frisca
  • 70 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 g mascarpone
  • cateva bucati zmeura
  • Glazura:
  • 50 g unt
  • 4 linguri lapte
  • 100 g ciocolata menaj
  • Decor:
  • Zmeura
  • Bombomele
  • Inimioare de ciocolata alba

Mod de preparare

Blatul:
Am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare.
Am adaugat zaharul si am mixat in continuare pana nu s-a mai simtit zaharul.
Galbenusurile le-am frecat cu uleiul si l-am adaugat peste albusuri.
Intr-un bol am amestecat faina cu praful de copt si cacaua, iar apoi le-am adaugat treptat peste albusuri.
Am amestecat usor pana s-au incorporat.
Am ras ciocolata, am pus-o peste aluat si am amestecat usor.
Am turnat compozitia intr-o forma de tort tapetata cu unt si faina.
Am dat la cuptorul preincalzit la 280°C pentru aproximativ 35 de minute.
Apoi am verificat blatul cu scobitoarea.

Crema de zmeura:
Intr-o cratita am pus zaharul si zmeura.
Am stropit zmeura cu putina zeama de lamaie.
Am dat pe foc mic si am lasat sa dea in cateva clocote pana a mai scazut din siropul format.
Intre timp am pus foliile de gelatina la hidratat in apa rece.
Cu ajutorul unui blender, am blenduit zmeura.
Am trecut siropul prin sita ca sa elimin semintele.
Am stors de apa foliile de gelatina si le-am adaugat peste siropul de zmeura.
Am amestecat bine pana s-au incorporat.

Intr-un bol incapator am pus smantana pentru frisca, intaritorul pentru frisca, zaharul pudra si zaharul vanilat si am mixat bine pana am obtinut frisca.
Peste frisca am adaugat mascarponele si am mai mixat putin.
Cand siropul de zmeura s-a racit complet, l-am adaugat in crema amestecand usor cu miscari circulare de jos in sus.

In jurul blatului am pus hartie de copt de jur imprejur.
Am adaugat o parte din crema, am adaugat cateva bucati de zmeura. Am adaugat si restul cremei si am nivelat.
Am pus tortul la frigider pana am facut glazura.

Glazura:
Intr-un bol am pus untul, ciocolata si laptele si le-am dat la microunde pentru 1 minut.
Am amestecat, am lasat iar cateva secunde pana am obtinut o compozitie omogena ciocolatoasa.

Am scos tortul din frigider si am adaugat compozitia de ciocolata.
Am decorat cu cateva bucati de zmeura, bombonele si inimioare de ciocolata alba.
Am lasat tortul la frigider pana la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de zmeura si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert tort cu crema de ciocolata si lapte condensat

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu crema de ciocolata si lapte condensat

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile in bezea, cu miscari lente de jos...

Citeste continuarea

Desert tort V.51

Postat de Constelatialeu

Desert tort V.51

Blat : Am mixat cele 4 albusuri cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile cu miscari...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2019, 13:31
Cu cremă de zmeură... Ce bun trebuie să fie...!
la 06.04.2019, 13:45
Multumesc Rodica!
la 06.04.2019, 13:46
frumos
la 06.04.2019, 14:30
Multumesc Motan!
la 06.04.2019, 14:35
Minunat!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking