Desert tort cu frisca si capsuni

Postat de CofetariiBucatari in Torturi
29 Iun 2018 | 4748 vizualizari
Desert tort cu frisca si capsuni

Este un tort de vara, delicios, usor de facut si pe placul tuturor! Va invit cu mare drag, sa preparati acest desert!!!

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 125 de grame de faina alba
  • 150 de grame de zahar tos
  • o esenta de vanilie
  • 50 de mililitri de ulei
  • Crema:
  • 500 de mililitri de smantana pentru frisca
  • 150 de grame de zahar tos
  • 50 de grame de alune
  • Sirop:
  • 250 de mililitri de apa
  • 50 de grame de zahar tos
  • 1 esenta de vanilie
  • In plus:
  • 700 de grame de capsuni taiate in jumatati

Mod de preparare

Blat: Turnam intr-un bol ouale impreuna cu zaharul tos si le mixam pana isi tripleaza volumul si devin deschise la culoare. Turnam treptat in compozitie uleiul si amestecam cu miscari largi, folosindu-ne de o spatula. Apoi vom pune pe rand esenta de vanilie si faina. Transferam aluatul intr-o tava si-l coacem 30 de minute la 180 grade C. Dupa ce blatul se raceste, il vom taia orizontal in doua foi aproximativ egale. 

Crema: Mixam smantana impreuna cu zaharul pudra pana cand devine o frisca tare si lucioasa, apoi adaugam alunele, amestecam si crema este gata.

Sirop: Amestecam cu o lingura apa cu zaharul si esenta de vanilie, iar siropul este gata.

Asamblare: In inelul tavii de copt punem prima foaie de blat, o insiropam, apoi pe marginea inelului tavii de copt, vom aseza un rand de capsune. Punem un strat de frisca, apoi vom aseza in frisca capsunele, le acoperim cu un alt strat de frisca. Punem cealalta foaie de blat, o insiropam, apoi vom acoperi foaia de blat cu un strat subtire de frisca si vom decora tortul. Il vom pune 5 ore la frigider, apoi vom indeparta inelul tavii, iar tortul este gata sa fie servit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2018, 19:27
la 29.06.2018, 21:47
Delicios!
la 30.06.2018, 21:05
Mmmm, as vrea o feliuta!
la 01.07.2018, 15:39
delicios!
la 01.07.2018, 20:11

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking