Desert tort cu frisca si nuca

Postat de rocsi_1612 in Torturi
3 Aug 2018 | 7469 vizualizari
Desert tort cu frisca si nuca

Este o reteta de tort foarte simpla, fara creme complicate, asa ca daca vreti sa incercati si voi acest tort, nimic nu va sta in cale, nu aveti cu ce da gres!

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 8 oua
    • 8 linguri zahar
    • 4 linguri ulei
    • 150 gr iaurt
    • 130 gr nuca macinata
    • 16 linguri faina
    • 2 lingurite vanilie
    • 1 lingurita cu varf praf de copt
    • un praf de sare
    Pentru crema:
    • 450 gr smantana de tara
    • 350 ml frisca lichida
    • 4 linguri zahar pudra
    • 2 lingurite vanilie
    Pentru krantz-ul de nuca:
    • 150 gr miez de nuca
    • 100 gr zahar

Mod de preparare

Blatul: Intr-un bol mixati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul, apoi iaurtul si vanilia. Incorporati nuca macinata, apoi faina cu praful de copt. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Le adaugati in compozitia de galbenusuri, amestecati usor cu o paleta. Tapetati cu hartie de copt o tava cu diametrul de 25 cm, turnati compozitia si o nivelati. Introduceti blatul in cuptorul incins, la 170 de grade si il lasati pana este bine patruns, cam 30-35 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoateti din cuptor. Il lasati sa se raceasca, apoi il taiati in 3 foi.

Krantz-ul de nuca: Intr-o cratita mai groasa, puneti zaharul, il transferati pe foc. Cand zaharul s-a caramelizat, adaugati miezul de nuca, amestecati bine. Luati cratita de pe foc, iar pe o bucata de hartie de copt rasturnati krantz-ul. Il lasati sa se raceasca, apoi il maruntiti in robotul de bucatarie.

Crema: Fisca lichida rece, o mixati pana prinde putin volum, dar nu de tot. Adaugati smantana rece, zaharul pudra, vanilia si mixati in continuare pana obtineti o frisca cu consistenta cremoasa. Asezati prima foaie de blat pe un platou, iar in jurul sau montati un inel datesabil. Puneti o parte din frisca, nivelati, presarati krantz de nuca. Asezati iar foaie de blat, iar frisca, krantz si ultima foaie de blat. Dati tortul la rece 3-4 ore. Pastrati restul de frisca la rece, pana urmati tortul. Dupa ce a stat la rece, scoateti tortul din frigider, indepartati inelul. Il imbracati in frisca. Puneti deasupra krantz de nuca, ii faceti si o bordura mica jos. Cu un pos faceti cateva moate din frisca. Il ornati cu cirese, frunze de menta, decoratiuni din dantela de zahar. Puteti folosi si alte ornamente, dupa placul vostru. Il dati la rece pentru o ora, apoi poate fi taiat si servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu frisca si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu citrice, cocos si zmeura

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu citrice, cocos si zmeura

Blatul: Intr-un bol puneti 4 albusuri si le mixati spuma cu un praf de sare. Le dati deoparte. In alt bol puneti gabenusurile cu restul de albusuri. Incepeti si le mixati, adaugati indulcitorul,...

Citeste continuarea

Desert tort cu cafea, cocos si visine

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu cafea, cocos si visine

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o bezea lucioasa si indulcitorul este dizolvat. Incorporati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.08.2018, 10:39
mmmm, prea bun, prea frumos!
la 03.08.2018, 10:40
Wow! Ce frumos e!!
la 03.08.2018, 10:42
Delicios și ușor!
la 03.08.2018, 10:46
Frumos
la 03.08.2018, 11:08
Deci......

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking